Karaelmas Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu yazılı bir açıklama yaparak, ODA TV’ye yapılan baskın ile Soner Yalçın ile ekip arkadaşlarının gözaltına alınmasını “ileri demokrasi anlayışı ile bağdaşmadı” sözleriyle eleştirdi.

KGD Yönetimi açıklamasında şöyle dedi:

“Türkiye’de basın özgürlüğü konusunda son yıllarda yaşanan tartışmalar devam ederken endişelerimize her gün bir yenisi daha ekleniyor.
Hürriyet Gazetesi yazarı ve Oda TV yöneticisi Soner Yalçın, Oda TV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ve Haber Müdürü Barış Terkoğlu’nun evinde ve iş yerinde yapılan aramalar bu endişelerimizin son halkası oldu.
Demokrasi tahammül etme sanatıdır. Türkiye’de kamu yararına görevini yerine getirmek için çalışan gazetecilere yönelik hoşgörüsüzlük vahim bir hal aldı.
Türkiye basın özgürlüğü sıralamasında 138. sıradadır. 58 gazeteci yazdıkları ve düşündükleri nedeniyle cezaevinde tutuklu bulunuyor.
2 bini aşkın gazeteci hakkında dava açılmış, 4 bini aşkın gazeteci hakkında da soruşturma devam ediyor.
Oda TV’de ve yöneticileri Soner Yalçın, Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu’nun evinde yapılan aramaların hukuki gerekçeleri şeffaf bir biçimde kamuoyu ile paylaşılmadığı sürece bu endişelerimiz artacak.

Diğer yandan medya üzerinde artan bu tip baskılara ve taraftarlaştırma çabalarının içinde aynı özgürlüğü paylaşan, aynı özgürlüğe sığınan gazetecilerin de yer aldığını görmek üzücü.

Basın özgürlüğünü zedeleyen bu tip uygulamaların ileri demokrasi anlayışı ile bağdaşmadığını hatırlatıyor ve süreci endişe ile takip ediyoruz.”