Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) Bayram Gazetesi'nin manşetinden siyasetçi ve bürokratlara, STK'lara samimiyet çağrısında bulundu. Her bayram gazetesinde ilginç ve ses getiren manşetleriyle dikkat çeken KGD'nin çağrısına gerekçe olarak Zonguldaklıların tepkisi hatırlatıldı. Karaelmas Gazeteciler Derneği'nin bayramlarda çıkardığı gazete bayramın ilk günü okuyucularıyla buluştu. Zonguldak merkez ve ilçelerde bayramlaşmalarda dağıtılan gazetenin manşetinde yer alan; "Lütfen samimiyet ' çağrısı dikkat çekti. Zonguldak Merkez Camlı Köşk ve ilçelerde yapılan bayramlaşmalarda protokol üyelerine ulaştırılan gazetede medya ve Zonguldak ağırlıklı yazılar yer aldı.
Haberde şöyle denildi.
'Lütfen samimiyet' manşetiyle yayınlanan gazetede; "Sorunlarını çözme becerisini giderek kaybeden kentten siyasilere mesaj var" denildi.
Haberin devamında ise şöyle; "Zonguldak, ekonomik ligdeki yerini hızla kaybederken göç durmadı. İntiharların arttığı kentte, en küçük sorunlar bile siyasi çekişmeler ve kıskançlıklar nedeniyle ya çözümsüzleşiyor ya da uzun yıllar sonra sonuç alınabiliyor.  Ekonomik verilerde işsizliğin en az olduğu iller sıralamasında yer almasına karşın; giderek işsizliği artan, 600 bin nüfusuyla hala göç vermeyi sürdüren Zonguldak, ne kıyı kenti olmanın, ne de sanayi kenti olmanın avantajlarını kullanabiliyor.  Giderek daralan ekonomisi ile dikkat çeken Zonguldak'ın içine sürüklendiği çıkmazdan kurtulmasına yönelik çabalar ise yetersiz. Öncelikle bu çöküşün ve geri gidişin siyaset ve bürokrasi zemininde kabul görmesi gerekiyor.
Zonguldak'a hizmet adına çıkıp siyaset yaptığını söyleyenlerin ortak çözüm metodlarından uzak durarak bildiklerini okuma alışkanlıkları, çözüm yolunu en başında kilitleyen unsurlardan birisi.
Giderek samimiyetten uzaklaşan siyaset ve kamu bürokrasisi, ortak metotlar üzerine yöntemler geliştirmekten ve çözüm üretmekten uzak. Zonguldak adına uzlaşı ve paylaşarak çözüm ortaklığı arayışını bir kenara bırakan anlayış, çatışma kültürü ile rekabeti tercih ediyor.
Son yıllarda giderek yozlaşan uzlaşı kültürünün temelini oluşturması istenen beş milletvekili ise, bu yöndeki tepki ve taleplere duyarsız kalmayı sürdürüyor. Samimiyetten uzak bir zeminde yapıldığı gözlemlenen siyasetin gölgesi, kentte uzadıkça, haklı taleplerini dile getirmesi gerekenlerin sesi kısık çıkıyor.  Zonguldak'taki iş dünyası, sivil toplum ve medyanın genel görüşü, yaşanan bu tıkanıklığın çözümü için önce siyasiler başta olmak üzere herkesin samimi olması gerektiği yönünde"
MİLLETVEKİLLERİNİN
KARİKATÜRÜ İLGİ GÖRDÜ
Zaman Gazetesi Ekonomi Editörü Turhan Bozkurt'un yanı sıra Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Mahmut Çınar ve bir süre önce NTV'deki görevinden ayrılan Mustafa Hoş'un yazılarının da yer aldığı gazetenin manşetinde Zonguldak Milletvekillerinin çocuk hallerini çağrıştıran karikatürde yer aldı. Şerif Cihan imzalı karikatürde Mithatpaşa Tüneli'nin 37 yıllık serüveni hatırlatılırken Milletvekille-rinin kumla oynarken yaptıkları tüneller üzerine sözleri yer alıyor.