Karaelmas Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Öksüz, KGD Yönetim Kurulu üyeleri ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Zonguldak İl Temsilcisi Osman Sav, geçtiğimiz hafta silahlı saldırı sonucu yaralanan Zonguldak Belediyesi Zabıta Müdürü Necat Uludüz ile Zabıta Memuru Tekin Ateş'i hastanede ziyaret ederek "geçmiş olsun" dileğinde bulundular.
Saldırıyı kınadıklarını belirten Öksüz, "Görevi, çalışma düzenini sağlamak, kaldırım işgallerini önlemek olan zabıta kurumunun böyle bir saldırıya uğraması aslında tüm Zonguldaklılara yapılmış bir saldırıdır. Yapılan ilk saldırıda Necat Uludüz ile birlikte 4 kişi ağır yaralandı. İlginçtir, bunun sonrasında da olaylar durulmadı. Son olarak alındığı söylenen tüm önlemlere karşın kentin merkezinde zabıta aracı kundaklanabiliyorsa, bunun ne anlama geldiğini herkesin düşünerek üzerine düşeni yapması gerekir. Bugün zabıtanın görev yapmakta zorlandığı, görev yapamaz hale geldiği bir yerde hem yerel idarecilerin, hem de kamu kurumlarının bir araya gelerek olabilecek diğer olaylara ciddi önlem almaları gerekir. Zabıta sokakta söz geçiremez, görev yapamaz duruma gelirse, yarın öbür gün iş daha fazla çığırından çıkacaktır. Diğer yandan buradan yola çıkarak sokaktaki başıbozuklukları sona erdirmek için de bir fırsat doğduğuna inanıyoruz. Zonguldak Belediyesi'nin burada kimseden çekinmeden gerekeni yapması gerektiğine inanıyoruz" dedi.
TGC İl Temsilcisi Osman Sav ise, yaptığı değerlendirmed, "Yaşananlar hoş değil. Bizlerde görevlerimizi yaparken benzer saldırılarla karşı karşıya kalıyoruz. Zabıta bu sorunları zaman zaman yaşıyordu, ancak olayların bu kadar ileri gitmesi toplumda huzursuzluğu arttırdı. İlgili kurumların vakit geçirmeden bir araya gelerek mücadele etmesi gerekir. Bu şekilde daha etkili mücadele yapılabilir. Bizler de gereken desteği vermeye hazırız" dedi.
Uludüz, ziyaretten ötürü teşekkür ederek gösterilen ilgi ve destekten dolayı herkese teşekkür ettiğini ifade etti.