Karaelmas Gazeteciler Derneği'nin (KGD), Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Fatih Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Zonguldak Fotoğraf Derneği (ZFD) desteği ile ortaklaşa düzenlediği Fotoğrafçılık Kursunu başarıyla bitiren 18 kursiyere sertifikaları, düzenlenen törenle dağıtıldı.
10 Mayıs'ta başlayan ve 96 saat süren olan kursta, Fotoğrafın tarihi, fotoğraf türleri, fotoğraf makineleri, kompozisyon, diyafram, ISO, enstantane gibi konularda dersler verilmiş, (ZFD) Eğitim Salonu'nda düzenlenen kursta Can Çetin, Kerem Öztürk, Nadir Özsoy, Onur Türkçelik, Güner Yaşkan ve Barış Ağca eğitmenlik yapmıştı.
Sertifika dağıtım törenine, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Satılmış Tunçkaya, Fatih Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Zülfikar Uçar Halk Eğitim Müdür Yardımcıları, KGD Dernek Yönetimi ve üyeleri katıldı.
Törende, kursiyerlere sertifikaları protokol üyeleri tarafından verildi. Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, sertifika dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, Fotoğrafçılık bir meslektir. Fotoğrafa yorum katmadan olayı anlatır. Fotoğrafın bir gerçekliktir. Gazetecinin çektiği fotoğrafın olayı kamuoyunun da daha iyi anlaması için önemlidir. Çekilen fotoğrafa yorum katılmadan sunulması gerekir. Gazeteci arkadaşlarımdan Zonguldak'ı daha iyi anlatan fotoğraflar istiyorum'' dedi.
KGD Başkanı Osman Sav, kursun, Fatih Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu ile Zonguldak Fotoğrafçılık Derneği işbirliğinde düzenlendiğini ve 36 kursiyerin bir ay boyunca toplam 96 saat ders alarak sertifika aldığını söyledi.
Osman Sav, yaptığı açıklamada, Karaelmas Gazeteciler Derneği olarak, kuruluşumuzdan bu yana çeşitli meslek kuruluşları, eğitim kuruluşları ve üniversitelerle ortak projeler gerçekleştiriyoruz. Gazeteci meslektaşlarımızın, bilgi, beceri, kültür ve ufkunu açmak için yaptığımız bu çalışmalar, her çağdaş gazetecinin alması gereken eğitimlerdir. Karaelmas Gazeteciler Deneği olarak, eğitim çalışmalarımızın üyelerimize çok yararlı olduğu kanısındayız. Benzer çalışmaları devam ettireceğiz. Bizlere destek olan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederiz dedi.
Sertifika almaya hak kazanan kursiyerler ise şöyle: Aydın Arslanyılmaz, Adnan Albas, Arife Güleryüz, Aykut Kara, Dilek Çoban, Durmuş Sevindik, Ebru Sargın Kula, Eren Arslanyılmaz, Ersin Turan, Faik Erez, Mehmet Çetin Sezgin, Mustafa Emen, Onur Altındağ, Osman Sav, Serhat Demir, Suat Özger, Şahin Yazıcı, Uğur Turan.