Zonguldak'ta 2003 yılında kurulan Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD), 5'inci Olağan Genel Kurulu'nu 20 Nisan 2013 Cumartesi günü saat 10.00'da Zonguldak Belediye Kültür Merkezi (BKM) Salonu'nda yapacak.

Genel Kurul toplantısı ile ilgili bilgi veren KGD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sav, şunları söyledi:

 

10 yıllık süreç içinde mesleki etkinlikleri, eğitim ve seminer programları ile öne çıkan Karaelmas Gazeteciler Derneği, gerçekleştirdiği veya öncülük ettiği sosyal sorumluluk projeleriyle de kamuoyunun haklı takdirini kazanmış bir meslek örgütüdür. Üyelerimiz aktif gazetecilerden oluşuyor. İlkeli bir duruş sergileyen derneğimiz ve üyeleri, belirlediği 'Yayınlanan tüm haber, makale ve yazılarının sorumluluğunu eksiksiz ve kaçamaksız üzerine almak. Taşıdığı bu sorumluluğunun gereklerine katlanmak... İftira, kanıtsız iddia ve suçlama, belge ve delilleri tahrif olmayanı olmuş gibi gösterme, yalan, meslekte işlenecek suçların en büyükleridir. Gazeteci meslek ve ahlak onuru konusunda ana yargı yeri olarak ancak meslektaşlarının vicdanını bilir. Gazeteci mesleğinin onuru ile bağdaşmayan görevleri kabul etmez. Mesleğin etkisini kullanarak özel çıkarlar elde etmek için çalışamaz. Bu yolda herhangi bir kamu ya da özel bir kuruluştan para alamaz. Gazeteci, meslek sırrını kendi sırrı gibi saklar. Gazeteci, basın özgürlüğünü kendi ve başkalarının özel çıkarları için kullanamaz. Toplumun geliştirilmesi ve çağdaşlaştırılması doğrultusunda uğraşlar, gazetecinin temel prensipleridir. Basın çalışanları, savaş ve terör kışkırtıcılığına araç olamaz. Barışı savunur. Ülkemizin bağımsızlığına karşı yöneltilen saldırılara tavır alır. Gazeteci bağımsızlığını ve demokrasiyi vazgeçilmez bir ilke olarak kabul eder' ilkeleri doğrultusunda daha saygın bir basın sektörü oluşturabilmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Siyasetçi ya da ülkemizin önde gelen gazetecilerinin ziyaret programlarına mutlaka aldıkları KGD, sadece mesleki alanda değil, toplumsal alanda da katkılar sağlayabilmek için çaba harcadı, harcıyor. Karaelmas Gazeteciler Derneği, gazetecilerin sorunlarının çözümünde de üzerine düşen görevi yaptı. Meslek içi dayanışma ve mesleğe saygınlık kazandırılması yönünde birçok projesi bulunan Karaelmas Gazeteciler Derneği, dernek üyesi olsun ya da olmasın bütün gazetecilere kapısını açarak, herkesi kucaklamayı görev olarak gördü. Bizler, KGD'nin yönetiminde bulunmaktan büyük bir onur duyduk, duyuyoruz. 20 Nisan'da gerçekleştireceğimiz 5'inci Olağan Genel Kurulumuz, sadece KGD'nin yönetiminin belirlendiği bir toplantı olmanın da ötesinde yayın organlarının ve gazetelerin sorunlarının ve çözüm önerilerinin tartışıldığı, geleceğe yönelik projelerin paylaşılacağı, mesleki dayanışmanın sağlamlaştırılacağı bir platform olacaktır. Tüm üyelerimizi, görüşlerini de bizlerle paylaşmaları için genel kurulumuza bekliyoruz.

 

KGD'inci 5'inci Olağan Genel Kurulu'nun gündemi ise şöyle:

Açılış ve yoklama, Divan Heyeti seçimi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması, Yönetim ve Denetim Kurulları raporlarının okunması ve ibrası, tahmini bütçenin okunması ve oylanması, seçimler, dilek ve temenniler, kapanış.