Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD),Türk Kızılayı'nın 141'inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla Türkiye Kızılay Derneği Zonguldak Şubesi'ne ziyarette bulundu. Ziyarete, Dernek Başkanı Atilla Öksüz, TGC Zonguldak Temsilcisi ve KGD Başkan Yardımcısı Osman Sav, Başkan Yardımcısı Harun Ersoy, Genel Sekreter Çetin Özdemir ve Yönetim Kurulu Üyesi Ali Cinal katıldı.
Başkan Atilla Öksüz, Kızılay'ın öneminin hala yeterince anlatılamadığını belirterek, "Sizlerin nezdinde Türk Kızılayı'nın 141'inci yılında, çalışanlarını, emeği geçenleri, yardımseverleri kutluyoruz. Herkesin sahiplenmesi gereken, herkese kucak açması gereken bu kurumun amaç ve çalışmalarının sürekli olarak desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu süreçte son yıllarda Kızılay Derneği'nin yapılanmasında ve daha geniş kitlelere ulaşmasında emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" dedi.
Görüşmede Kızılay Şube Başkanı Nihat Aygün çalışmalar hakkında bilgi verdi. Aygün ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Karaelmas Gazeteciler Derneği yönetimine ve üyelerine, gazeteci arkadaşlarımıza bugüne kadar gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ediyoruz. Biz birçok konuyu onlardan öğreniyoruz. Gazetelerde yer alan bazı haberler direkt veya dolaylı olarak bizimle ilgili oluyor. Gazetelerde mağdur ve zorda kalan vatandaşlarımızın haberlerini okuyunca, 'ne yapabiliriz ?'diye tartışıyoruz. Bu şekilde gidip yerinde yaptığımız incelemelerden dolayı yardımcı olduğumuz vatandaşlar var. Beycuma ve Gelik'te iki vatandaşımızın evi yapılıyor. Önümüzdeki günlerde Sayın Genel Başkanımız Tekin Küçükali, Zonguldak'a gelerek yaptırdığımız evlerin teslim törenine katılacak. Bunun dışında kan bankamız 7 gün 24 saat aktif hizmet verir duruma geldi. Bunlar duyarlı ve destek veren vatandaşlarımızın katkılarıyla oluyor. Zor durumda kalan vatandaşlarımızın yanında olmak için çalışıyoruz. Burada basına önemli iş düşüyor. Bize ve kurumumuza gösterilen ilgi ve desteğe arkadaşlarım adına teşekkür ederim" dedi.
Ziyarette daha sonra güncel konular üzerine bir süre sohbet edildi.