Türkiye Muharip Gaziler Derneği Alaplı Temsilcisi Kıbrıs Gazisi İsmet Sönmez'in cenazesi Alaplı'da düzenlenen askeri törenle toprağa verildi.

Sönmez, Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) gördüğü kanser tedavisinin ardından, istirahata çekildiği evinde rahatsızlanarak yaşamını yitirmişti. Gazi Sönmez, için Alaplı Merkez cami önünde tören düzenlendi. Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası Sönmezin Türk bayrağına sarılı cenazesi askerlerin omuzlarında belediye nakil aracına kadar taşındı.
Gazi İsmet Sönmez'in oğlu Cem Sönmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Babam akciğer kanseriydi. Amansız bir hastalığa yakalanmıştı. Mücadele ettik ama tedavi sürecinde bir geç kaldığımız için böyle bir son ile karşılaştık. Sevenleri vardı. Sevenleri burada cenazesinde Allah onda razı olsun." diye konuştu.Almanya'da yaşayan oğlu Cemil Sönmez, ise, Babam yardım sever bir insandı herkese iyilik yapmaktan başka bir düşüncesi yoktu yoksulların peşinde koşardı. Allah ondan bin kere razı olsun mekanı cennet olsun." Dedi.
Muharip Gaziler Derneği Ereğli Şube Başkanı Temel Şahin ise konuşmasında Değerli cepe arkadaşım İsmet Sönmez ile 95 yıllarda tanışmıştık İlçedeki gazileri birlik beraberliği sağlamıştı. Gazilerimizin menfaatleri korumak için caba göstermiştir. Allahtan rahmet diliyorum."
Sönmezin cenazesi, Alaplı 690 evler Mezarlığında toprağa verildi.
Cenaze törenine, Zonguldak Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Karadeniz bölge Komutanı Kdm. Albay Yalçın Enç, Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Alaplı İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Üst. Teğm. Emre Balci, daire amirleri, siyasi parti İl ve İlçe başkanları, gaziler, yakınları ve sevenleri katıldı.