Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin (TGC) önceki başkanlarından Burhan Felek adına düzenlenen Basın Hizmet Ödülleri, 4 Kasım tarihinde törenle sahiplerine verilecek. 27 yıldır verilen ödülleri bugüne kadar 232 gazeteci  almayı hak kazandı.

Gazeteciler Cemiyeti Burhan Felek Basın Hizmet Ödülleri belli oldu. 11 Ekim Pazartesi günü saat 11:00'de TGC Binası'nda toplanan Ödüllerin Seçici Kurul toplantısında  15 kişiye ödül verilmesi karara bağlandı.
TGC Başkanvekili Turgay Olcayto'nun başkan, İhsan Yılmaz'ın yazman olarak seçildiği Seçici Kurul Toplantısı'na Nail Güreli, Ara Güler, Şükran Soner, Yalçın Çınar, Nurhan Aydın ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulundan, Başkan Yardımcısı Vahap Munyar ve Genel Sekreter Sibel Güneş katıldı.
Ödülleri kazananlar
Oylama sonunda Yönetmeliğe göre 70 yaşından gün alan ve meslekte 50 yılını tamamlayan gazetecilerden; Hikmet Aksoy, Tuncer Benokan, Argun Berker, Ahmet Çitoğlu, Ali Gevgilili, Aydın Öztürk, Doğan Pürsün, Ünal Sakman, Nalan Seçkin, Rauf Tamer, Muammer Tuncer, Rahmi Turan, Erol Türegün, Hıncal Uluç ve Mihalaki Vasiliadis  Burhan Felek Basın Hizmet Ödülüne değer görüldüler. Burhan Felek Basın Hizmet Ödülleri, 4 Kasım tarihinde törenle sahiplerine verilecek
Ödüllerin tarihçesi
"Şeyhül Muharririn" ününü taşıyan, 70 yıldan fazla aktif gazetecilik yapan Burhan Felek'in anısına bu ödül 1983 yılında oluşturuldu. 27 yıldır 232 gazeteci bu ödülü almaya hak kazandı. Burhan Felek Basın Hizmet Ödülleri için 70 yaşından gün alan adayların 50 yılı aşkın süreyle basına hizmet vermiş ve bu hizmetlerini sürdürüyor olmaları şartı aranıyor. Bu yıl ölümünün 28`inci yılında anılacak olan Türk basınının önde gelen kalemlerinden Burhan Felek, 26 yıl süreyle Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı yapmıştı.
Burhan Felek kimdir?
Burhan Felek, 1889 yılında İstanbul'da doğdu ve Hukuk Mektebi'ni bitirdi. Mesleğe Ahmet Rasim'in Donanma Dergisinde başladı. Tasvir-i Efkar Gazetesinde spor ve foto muhabiri olarak çalıştı. Vatan, Millet, Yeni Ses, Tan, Cumhuriyet ve Milliyet gazetelerinde yazarlık yaptı. 1925 yılından başlayarak son günlerine kadar köşe yazılarını sürdürmesi nedeniyle Şeyhül Muharririn unvanı ile ödüllendirildi. İÜ Gazetecilik Enstitüsü'nde öğretim üyeliği yaptı. İtalyan mizahçısı Giovanni Guareschi'nin "Don Camillo" dizisini Türkçe'ye çevirdi. İstanbul Üniversitesi'nin Onursal Hukuk Doktorluğunu alan ilk gazeteci oldu. İşlerinin ağırlığı ve sağlık durumundan dolayı TGC başkanlık görevinden ayrılan Sedat Simavi'nin yerine seçildi.
TGC başkanlığını 1949-52 ve 1959-82 yılları arasında 2 kez üstlendi. Basın Dispanseri, TGC Gazetecilik Başarı Ödülleri, Basın Sarayı Ek yapısı, Gazeteciler Sosyal Hizmetler ve Emeklilik Vakfı projelerini gerçekleştirdi. 4 Kasım 1982 de hayatını kaybeden Burhan Felek, Basın Şeref Kartı taşıyordu.