Jeoloji Mühendisleri Odası kuruluşunun 40. yıldönümü nedeniyle Zonguldak Temsilciliği tarafından düzenlenen plaket törenine Soma acısı damga vurdu.

 

5 maden mühendisinin de yaşamını yitirdiği ve resmi makamlarla 301 madencinin şehit olduğunun açıklandığı  Soma faciası ile Zonguldak’ta bir özel ocakta meydana gelen kazada vefat eden  jeoloji mühendisi Sadık Selim Karadayı’nın  acısı önünde saygı ile eğildiklerini ve yine aynı özel ocakta meydana gelen kazada yaralanan Canberk Bozok’a da acil şifalar dilediklerini belirten Jeoloji Mühendisleri Odası Zonguldak Temsilcisi Şaban Koç açıklamasını şöyle sürdürdü:

 

“Odamız, 18 Mayıs 1974 yılında TMMOB'ye katılmış, bugün 12 şube ve 67 temsilcilik ile birlikte, 18.500’ü aşan üyesiyle mesleki, demokratik ve kamu yararına faaliyetlerini sürdürmektedir. Zonguldak genelinde ise, Temsilciliğimize bağlı 150'ye yakın Jeoloji Mühendisi bulunmaktadır. İlimizde jeolojik ve jeoteknik etütler, Temsilciliğimize kayıtlı 8 adet serbest büro ve şirket tarafından yapılmaktadır.”

 

Temsilcilikten yapılan açıklamada plaketlerle ilgili olarak da şu bilgilendirme yapıldı:

 

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Zonguldak Temsilciliği tarafından, bu yıl mesleğinde 40. Yılını dolduran, MTA’dan emekli ve halen serbest mühendislik hizmetini sürdüren  Nejdi ÜZER’e, (761) 40. Yıl Plaketi, mesleğinde 30. Yılını dolduran ve Türkiye Taşkömürü Kurumundan emekli ve halen özel sektörde çalışma hayatını sürdüren ve üç dönem Zonguldak İl Temsilciliği görevini yürüten, Şaban KOÇ’a (2853) ve yine TTK’dan emekli  Cemal DEMİRCİOĞLU’na (2700)  30. Yıl Plaketi, mesleğinde 25 yılını dolduran ve DSİ 232. Şube Müdürlüğü’nde görev yapan  Çetin ALKILIÇ’a (4555), Erdemir’de görev yapan Semra PERÇİNEL’e (4881) 25. Yıl Plaketi verilmiştir.