MHP Alaplı ilçe Başkanı İsmail Altay, Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rafet Kılıç’ın, “Referandumda “evet” oyu vereceğim” açıklamasını ticari kaygılara yenik düşen bir beyan olarak nitelendirdi.

 

MHP Alaplı ilçe Başkanı İsmail Altay, Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rafet Kılıç’ın “Referandumda evet oyu vereceğim” açıklamasını sert bir dille eleştirdi. Kılıç’ın açıklamasını ticari kaygılara yenik düşen bir beyan olarak nitelendiren Altay,” Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rafet Kılıç’ın 20 Ağustos 2010 tarihinde AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan ve AK Parti ilçe Teşkilatının TSO ziyaretinde kendilerine hitaben yaptığı konuşmada,’ Referandumda evet oyu vereceğim” yönünde yerel basında haberler geçmiştir. Aradan geçen iki güne rağmen tekzip edilmediğine göre ziyaretin ve konuşmanın gerçekliği konusunda tarafımızda şüphe kalmamıştır.

Bir sivil toplum örgütünün üyelerinin görüşünü almadan, tüm üyeleri bağlayacak hatta itham altında bırakacak söylem ve hareketlerden kaçınmadan sorumsuzca davranması, o kurumun halk nazarında saygınlığını ve güvenilirliğini azaltır. Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rafet Kılıç’ın kendi fikrini paylaşacağı tek yer ailesi ve dostlarıdır. Bunun dışında özellikle yerel basın yolu ile halkımıza mesaj göndermeye ve iktidar partisine şirin görünmeye yönelik bu tür beyanları yapma yetkisi yoktur. Bu açıklamayı yapma hakkı da değildir. Milliyetçi Hareket Partisi Alaplı ilçe Teşkilatı olarak Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rafet Kılıç’ın şahsının ticari kaygılarına yenik düşen bu beyanını şiddetle kınıyoruz. Kişisel çıkar uğruna yapılan bu sorumsuzca açıklamaya tepki göstererek TSO olarak düzenledikleri iftar yemeğine katılmadık” dedi.