Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi ve Zonguldak Milletvekili Ali Koçal gündeme ilişkin gazeteniz Önder'e değerlendirmelerde bulundu.

REFERANDUM: 26 Maddeye ya evet diyecek-sin ya hayır diyeceksin. Pakette halkı ilgilendiren bir şey olmadığı için de halkın bu referandumda "hayır" oyunu kullanmasını bekliyoruz. Yüce divana gitmemek kendilerini kurtarmak için hazırlamış oldukları anayasalarını uygulamaya sokmak istiyorlar. Herkes yaptığının cezasını çekmeli.

CHP'NİN DURUMU: Kurultayın ardından partimizin yakalamış olduğu hava ve gördüğü ilgi hepimizi memnun ediyor. Anadolu'yu karış karış gezerek partimizdeki bu yükselişi daha yukarılara taşımak için çaba gösteriyoruz. Halkımızın göstermiş olduğu ilgiden memnunuz ve çalışmalarımızı heyecanlı bir şekilde sürdürüyoruz.

MİTİNGLER: 14 Ağustos tarihinde Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu, Akçakoca, Alaplı, Kdz.Ereğli, Zonguldak ve Çaycuma'da halka hitap edecek ve 12 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek referanduma neden "hayır" denilmesi gerektiğini anlatacaktır. Tüm halkımızı mitinglerimize bekliyoruz.

CHP Merkez Yürütme Kurulu Üyesi (MYK) ve Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, Kdz.Ereğli'ye gelerek CHP Kdz.Ereğli İlçe Örgütünü ziyaret etti ve bu ziyaretin ardından gazeteniz Önder'in Sorumlu Müdürü Mustafa Kemal Bektaş'a gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kurultayın ardından Genel Başkanlığa Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçilmesi ile partinin her noktada büyük ilgi görmeye başladığını ve iktidara yürüyüş öncesi 12 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek referandumdan mutlaka "hayır" oyunun çıkması gerektiğine dikkati çeken Koçal, 14 Ağustos tarihinde Akçakoca, Alaplı, Kdz.Ereğli, Zonguldak ve Çaycuma'da Kılıçdaroğlu'nun gerçekleştirileceği mitinglere tüm bölge halkını davet etti. Koçal gündeme ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

"YÜCE DİVANA GİTMEMEK İÇİN
KENDİLERİNİ KURTARIYORLAR"
12 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek Referandum çalışmalarını kapı kapı dolaşarak gerçekleştirdiklerini halkın kendilerine gösterdiği ilgiden de son derece memnun olduklarını belirten Milletvekili Koçal, "26 maddeye ya evet diyeceksin ya hayır diyeceksin. Bunların içlerindeki maddeleri tek tek oylama gibi bir şansın da yok. Pakette halkı ilgilendiren bir şey yok. Halkı ilgilendiren bir şey olmadığı için de halkın bu referandumda "hayır" oyunu kullanmasını bekliyoruz. Yüce divana gitmemek için kendilerini kurtarmak için hazırlamış oldukları kendi anayasalarını uygulamaya sokmak istiyorlar. Suçlular cezasını mutlaka çekmelidir. Paket halkın gerçek sorunlarına çözüm bulmakta yetersiz. Dışarıda planlanan, AKP Genel Başkanı'nı ve AKP'yi kurtarmayı amaçlayan bir  referandum paketi.

"HALK İÇİN BİRŞEY YOK"
Halk olarak içinde olmadığımız, sorunlara çözüm getirmeyen bu paketi kabul edemeyiz. Zonguldak'ın bu referandumda 'Hayır' diyeceğinden bir endişemiz yok. Bölge insanımızın emek, emekçi, demokrasi, özgürlük ve ülkenin bağımsızlığından yana olduğunu biliyoruz. Zonguldak bir simge. Demokrasi mücadelesinin simge kentlerinin simgesi. Burada verilecek karar ve alınacak sonuç sadece Zonguldaklıları değil, Türkiye'yi bağlayacak ve Türkiye'de yankılanacak bir sonuçtur. Parti ayrımı gözetmeksizin, ülkesi, ulusu ve insanlarını seven, ülkenin, çocuklarının geleceğini düşünen, daha fazla demokrasi ve hukuktan yana olan, kendinin değil ülkenin menfaatlerini düşünen herkesten sandığa gitmesini ve 'hayır' demesini bekliyoruz. Neden 'hayır' dediğimizi ve neden destek istediğimizi AKP'lilere de anlatacağız. Herkesin üzerinde uzlaşabileceği bir Anayasa gerekiyor. Aksi taktirde öngörülen değişiklikler kimseye yarar sağlamaz" sözleri ile konuştu.

YOĞUN İLGİ GÖRÜYORUZ

Gerçekleştirilen kurultayın ardından Genel Başkanlığa getirilen Kemal Kılıçdaroğlu ile partinin yeni bir çıkış yakaladığını ve her noktada büyük ilgi ile karşılandıklarını belirten Koçal, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin kurultayının ardından yakalamış olduğu hava ve gördüğü ilgi hepimizi memnun ediyor. Anadolu'yu karış karış gezerek partimizdeki bu yükselişi daha yukarılara taşımak için çaba gösteriyoruz. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve tüm Milletvekillerimiz, parti örgütlerimiz kendilerini iktidara hazırlamalılar. Bunun içinde daha fazla çalışmak zorundayız. CHP çatısı altında bölgemize ve ülkemize nasıl daha fazla hizmet edebiliriz onun düşüncesi içindeyiz. Verilen bu görevi ve sorumluluğumu yerine getirmenin ötesinde partim ve bölgem için daha fazla ne yapabilirim onun için çaba göstereceğim. Bu yüzden hiç durmadan sürekli dolaşıyor, parti programlarımıza katılıyor ve vatandaşlarımızın ayağına gidiyoruz" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NA FARKI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 14 Ağustos Cumartesi günü Zonguldak bölgesinde halka hitap edeceğini belirten Koçal gösterilen ilgiden de son derece memnun kaldıklarına dikkati çekti. Milletvekili Koçal, "Türkiye'yi karış karış geziyor 12 Eylül'de yapılacak referanduma halkımızın neden "hayır" diyeceğini anlatıyoruz. 14 Ağustos Cumartesi günü Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Akçakoca, Alaplı, Kdz.Ereğli, Zonguldak ve Çaycuma'da halka hitap edecektir. Genel Başkanımızı bölgemizde görmekten son derece memnunuz ve halkımızda yoğun bir heyecan içerisinde. Gösterilen ilgiden ve destekten son derece memnunuz. 14 Ağustos tarihinde genel başkanımızın bu ziyaretinde halkımızı yanımızda görmek istiyoruz" kaydetti.