Sırasıyla Alaplı, Kdz.Ereğli, Zonguldak, Çaycuma’da halka hitap eden ve AKP iktidarının anayasasına “hayır” oyu isteyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Kdz.Ereğli’den Başbakana seslendi.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kdz.Ereğli’ye daha önce memur iken geldiğini ilk kez bir partinin Genel Başkanı olarak Kdz.Ereğli’de bulunduğunu belirterek başladığı konuşmasında Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a sert eleştiriler gönderdi. 12 Eylül’de gerçekleştirilecek anayasa referandumu ile ilgili olarak halkı ilgilendiren herhangi bir madde bulunmadığını, bu referandumun Erdoğan’ı yüce divandan kurtulmak için yapıldığını belirten Kılıçdaroğlu, ülkede taşeron sistemini kaldırılacağını, taşeron ve sözleşmeli personelin kadroya geçirileceği sözünü de alkışlar arasında verdi. Aşırı sıcağa rağmen Atatürk Anıtı önünü dolduran partililer Kılıçdaroğlu’na sevgi gösterilerinde bulundular.

 

KILIÇDAROĞLU'NUN KONUŞMASINDAN SATIRBAŞLARI...

 

HALK İÇİN BİRŞEY YOK: Bu anayasada işsizliğe çare getiren, esnafın derdini çözen, yoksulluğu ve yolsuzlukları bitirecek bir şey var mı? Hayır. Bu anayasa Recep Bey’in derdini çözmek için getiriliyor. Diyorlar ki biz 12 Eylül darbesini yapan paşalardan hesap soracağız arkasından da Adalet Bakanı diyor ki ‘yok canım, öyle şey olur mu? Zaman aşımına uğramıştır’ diyor.

 

KILIÇDAROĞLU’NDAN SÖZ: Dokunulmazlıkları kaldıracağız söz, YÖK’ü kaldıracağız söz, Bakanların önündeki yargılanamaz hükmünü kaldıracağız o da gidip hesabını verecek. Vatandaş gibi olacak, milletvekili öyle dokunulmazlığının arkasına sığınmayacak. Sosyal güvenlik yasasında milli gelir artışından emekliye pay verilemez kararını kaldıracağım, emeklinin beklediği intibak yasasını çıkartacağım.

 

TAŞERONLAŞMA BİTİYOR: CHP Grup Başkanı vekili iken taşeronlaşmanın ve ücretli çalıştırılmanın sözleşmeli olarak önlenmesi ve onların kadroya alınması için kanun teklifi verdim şimdi genel başkanım aynı teklifin arkasında duruyoruz aynı şeyi söylüyoruz, yüreklerimiz aynı taşeron düzenine son vereceğiz.

 

GENİŞ HABERİ PAZARTESİ GÜNKÜ GAZETENİZ ÖNDER'DE...