CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zonguldak’a gelerek binlerce vatandaşa seslendi.

 

İlk olarak Çaycuma Havalaanı’na uçakla gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saltukova beldesinde bir kahvehanede vatandaşlarla sohbet etti. Daha sonra karayoluyla Zonguldak’a kendisini bekleyen binlerce partiliyi madenci baretiyle selamlayarak konuşmasına başladı.

 

TAŞERONLAR BİTİYOR

Hükümete yüklenen Kılıçdaroğlu, taşeron döneminin kendi iktidarları döneminde sona ereceğini belirterek "İster yer altında isterse hastanede taşeron işçilik dönemi bitecek. Bunun kaynağı, zaten parayı veriyorsun. Arada bir taşeron var, biz cımbızla o taşeronu oradan alacağız. Yanlış mı yapıyoruz. Doğruyu yapıyoruz. Biz doğruyu yapmaya karar verdik, Hep beraber doğruyu yapmaya karar verdik" dedi.

ASKERLİK DÜŞÜYOR

Seçim beyannamesini sıralayan Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Gençler 15 ay askerlik yapıyor. Önce 9 aya ardından da 6 aya indireceğiz. Gençlerimiz çalışacak üretecekler. Orduyu, askerliği yeniden ele alacağız. Daha dinamik daha güçlü hale getireceğiz. Hantal yapıdan kurtaracağız. Tuttuğunu koparan bir gençliğimiz var. Gençlere sahip çıkacağız. Hiçbir çocuk aileye yük olmayacak. Çocuk sigortalı olacak anne ve babası da sigortalı olacak. Otomatikman sağlık hizmetlerinden faydalanacaklar. Çocuk zaten staj yapacak. Nasıl aykırı olacak bu sosyal güvenliğe. İtiraz edecekler ya bir kere de itiraz etme ya. Size şunu söyleyeyim."

 

1.7 MİLYON GENCİN

HAYALİ İLE OYNANDI

Son altı ay CHP genel merkezinin bir üniversite gibi çalıştığını anlatan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: 100'lerce bilim adamı ve düşünen insan bizim projeleri tartıştı. Artık ülkeyi nasıl yöneteceğimizi yolsuzluklardan nasıl kurtaracağımızı biliyoruz. Kamu ihale yasasındaki değişiklikle yüzde 30 tasarruf sağlayacağız. Buradan elde edilen 12 milyar lirayı halka vereceğiz. Beraber karşılıklı güveneceğiz. Bizim en güvenli kurumlarımızdan biri ÖSYM idi. Hiç kimsenin aklına gelmezdi 'Şunlara bir telefon edeyim de benim çocuğum şu üniversiteyi kazansın' diye. Bunlar geldiler orayı da berbat ettiler. Bunlar memleketi soymak için çaba harcıyor. Siz 1 milyon 700 bin gencin hayali ile nasıl oynarsınız. Bir de o koltuklarda oturuyorsunuz. Ya bu kadar genci, onların ailelerini, onların ödedikleri bedeller, yemeyip yedirdikleri içmeyip içirdikleri, tasarruf ettiler çocukları üniversiteyi kazansın diye sen kalk bir de orayı suistimal yap. Bir de itiraf ediyor. Ne diyor, Şifreli hayat o ne rahat. Efendim, onun zaten şifreci olduğunu biliyoruz."

MEMLEKETİ BU HALE GETİRDİLER

Şifreler kura kura zaten milleti perişan ettiklerini anlatan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Şifrelerinden biri de adam başına 10 bin doları düşüyor dedi. Siz de gördünüz yok öyle bir şey. Bu kadar öğrencinin ailelerine sesleniyorum. Memleketi bu hale getirdiler, memleketi kurtarmak sizin elinizde. Bu kadar aile sandığa giderek bir demokrasi dersi versin. Bir özgüvenimiz olsun artık bizim yeter diyelim. Bu memleketi bu kadar perişan etmeye bunların hakkı var mı?"
Zonguldak'ın bir işçi kenti ama aynı zamanda da ekmekli kenti olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Ama emeklilerin durumu da çok iyi yalnız değil mi? Bunlar sizi kandırır. Bunların derdi kendi cepleridir. Emeklilere sözüm var. İntibak yasasını çıkaracağız. Emeklilere milli gelir artışından pay vereceğiz. Düşünün bir emekliye parası yetmiyor, çalışıyor bir de yüzde 15 kesiliyor."

AİLE SİGORTASI
Kul hakkı yiyenlere hesap soracaklarını ifade eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kul hakkı yiyenlerden biz hesap soracağız. Sen rüşvet yiyen adamın sırtını sıvazlayacaksın. Size para ödenmemesi Türkiye'nin büyümemesinden değil. Türkiye büyüyor ama o büyümede siz değil birileri büyüyor. Biz 600 lirayı yoksul ailelere yatırırken esnaf kardeşim asla unutmasın o paradan önce yoksul kardeşlerim faydalanacak. O para herkesin anasının ak sütü kadar helal bir paradır. Veresiye defterleri kalkacak. Efendim, ben üniversitede okurken iktisat okudum. Orada der ki 'Ekonomi büyürse işsizlik azalır, ekonomi gelişirse işsizlik azalır. Bütün mesele ekonominin büyümesidir.' Ekonomi büyüyor diyorlar ama işsizlikte büyüyor. Yoksul sayısı kaç oldu bileniniz var mı? Resmi rakamı söylüyorum 12 milyon 715 bin kişi yoksulluk sınırı altındadır. Recep Tayyip Erdoğan'a hayırlı olsun. Çünkü o yoksul sayısı arttıkça seviniyor, karnı doyan insan sayısı arttıkça da üzülüyor."

HABERAL KİM, SEN KİM
CHP birinci sıra Milletvekili adayı Mehmet Haberal'in polemik konusu yapıldığını ifade eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Haberal'in suçu ne? Birincisi üniversite kurdu. Dünyanın sayılı iş adamlarından birisidir. Suçu üç bu milleti düşünüyor. Suçu dört. Bütün mal varlığını üniversiteye yatırdı. Benim çocuklarım orada okusun diye. O insanın suçu var mı? Ortada bir mahkeme kararı yok. Vekillik adaylığına başvururken bir dilekçe imzaladı, parlamentoya gelirsem dokunulmazlık kalkması için dedi. Bizim bir inancımız var. Bizim ahlakımız var. Verdiğimiz sözü tutarız. Adam gibi adamsan verdiğin sözün arkasında dur. Kaldırır mı dokunulmazlığı kaldıramaz. Şimdi gelmiş, Haberal diyor. Sen kim Haberal kim. Haberal bizim onurumuzdur. Zonguldak'ın onuru Türkiye'nin onurudur. Suçu yok."

GÜZEL BİR TÜRKİYE

Güzel bir Türkiye hayal ettiğini ifade eden Genel Başkan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "12 Haziran tarihinde sandığa gideceğiz.Çocukların en temiz duygularıyla, çocukların geleceği ile oynayan AK Parti'ye ders vereceğiz. 1980'li dönemi hatırlıyorsunuz değil mi kardeşin kardeşe düşman olduğu dönemi. Biz kardeşçe beraber olacağız. Çatışmayacağız, bunu bilmenizi istiyorum. Hava kapalıydı biz gelince açtı. Güzel güneş var. Bunlar memleketi yürütemezler ondan emin olabilirsiniz. Bir Türkiye düşünün herkesin huzur içinde eşiyle çoluk çocuğuyla alışveriş yaptığı güzel günler geçirdiği. Bir Türkiye düşünün bir dünya markası oluşturup dünyanın her tarafına ithal ettiği. Bir Türkiye düşünün medyanın özgür olduğu, gazetecilerin hapis olmadığı, yargının bağımsız olduğu, hapishanelerde soyguncuların olduğu ama inançlara saygılı herkesin kucaklaştığı bir Türkiye düşünün. Rahatlıkla ibadetlerimizi yaptığımız, kimseyi ötekileştirmediğimiz bir Türkiye düşünün. Türkiye daha çok nefes alacak. Beraber mücadele edersek, beraber yola çıkarsak, ayrılığı öteye atarsak, herkesin başımızın üstünde yeri var."
Bütün yurttaşları CHP çatısı altına çağıran Kılıçdaroğlu, "Gelin beraber mücadele edelim. Esnafı, çiftçiyi, iş adamını, kadınları erkekleri, emekliyi, gençleri bekliyorum. 9 milyon emekli var. Emekliyi de bekliyorum. Emeğin başkenti burası, eğer siz kurbanlık koyunu bile ithal eder hale geldiyseniz bu milletin önüne çıkıp ta hangi yüzle oy istiyorsunuz anlam veremiyorum. Amacımız millet, millete güveniyoruz. Onun için halkın iktidarı diyoruz" dedi.
Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından adaylarla poz verdi. Vatandaşlara çiçek atan Kılıçdaroğlu, ardından sahneden inerek Zonguldak Belediyesi'ne gitti.