CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, siyasetten zenginleşmeye son vereceklerini belirterek, “Biz, milletin ayağının turabı olacağız” dedi.
Hafta songu gerçekleştirilen CHP’nin 33. Kurultayı da genel başkanlık koltuğuna oturan Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilk yurt içi gezisini Zonguldak’a gerçekleştiriyor.

 

Zonguldak’ta geçen hafta yaşanan ve 28 işçinin ölümü iki işçiye de hala ulaşma çalışmalarının sürdüğü maden kazasının ardından işçi aileleri ile bir araya gelecek olan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ilk olarak Devrek’te partililerle bir araya geldi. Devrek Eski Terminal’de partililerin sevgi ve gösterisi ile karşılaşan Kılıçdaroğlu, parti minibüsünden vatandaşlara seslendi.


Konuşmasına, “Devrek bir dünya markası bunu bir kez daha gösterdiniz” diyerek başlayan Kılıçdaroğlu partililere Zonguldak’ta maden ocağında hayatını kaybeden işçilerin ailelerini ziyaret edeceğini söyledi. Ziyaretin kurultay nedeniyle ancak bugün gerçekleştirebildiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, “Gidiceğiz Zonguldak’a oradaki vatandaşlarla beraber olacağız. Onların acılarını paylaşacağız” dedi. Türkiye’nin temiz siyaset, düzgün politika açlığı çektiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Türkiye halkına hesap vermeyi, onurlu bir görev kabul eden bir siyaset anlayışı bekliyor. Yetimin hakkını yemeyen bir siyaset anlayışı bekliyor. Bunun için yola çıktık” dedi. Bütün Türkiye’yi gezeceklerini bildiren Kılıçdaroğlu, “Artık soygundan, yalandan bu millet bıktı. Düzgün siyaset yapacağız. Sizinle beraber olacağız” dedi.
Kemal Kılıçdaroğlu, Atatürk’ün Amasya Genelgesi yayınladıktan sonraki ‘Türk Milleti’nin makus tarihini milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır’,
sözlerine atıfta bulunarak sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şimdi yine söylüyoruz. İlk sözümüz halktı, son sözümüz de halk olacak. Halkla beraber yürüyeceğiz.” Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözleri sık sık daha önce eski Başbakanlardan Bülent Ecevit’e atfedilen “Halkçı, Kemal’ sloganlarıyla kesildi. Kılıçdaroğlu, ülkede emekçinin, çiftçinin, işçinin, memurun sorunu olduğunu belirterek, “Hangi kesime bakarsanız sorunu var. Peki derdi tasası sorunu olmayan kim var? Siyasetten zengin olup, havuzlu villalarda oturanlar var. İşte size bunun için geldik. Artık Türkiye’de siyasetten zenginleşme dönemine ‘son’ diyoruz. Çünkü biz siyasette halka hizmet veren bir alan olarak görüyoruz. Biz, milletin ayağının turabı olacağız.”


Öte yandan Kılıçdaroğlu ve beraberindeki konvoy, Ankara’dan Zonguldak’a giderken yol boyunca partililerin ilçe girişlerinde sevgi gösterileriyle karşılandı. Kılıçdaroğlu, Bolu Mengen’de kendisini yolda bekleyen partililerin sevgi gösterilerini otobüsten inerek yanıt verdi. Kısa bir süre Mengen’de partililer ile tokalaşan Kılıçdaroğlu, Zonguldak’a hareket etti.