AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, 20 Mart Pazar Günü açılışı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı program ile gerçekleştirilen Cem ve Kültür Evini ziyaret etti. Erdoğan, açılışta kendisine de konuşma hakkı verilmesine teşekkür ederek, “Sayın Kılıçdaroğlu’na bizim konuşmamızın yapılmasına altyapı hazırlamasındaki, devlet adamı kararlılığı dolayısıyla teşekkür ediyorum” dedi.

AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan beraberinde Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, Gökçeler Belediye Başkanı Bekir Çolak, Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, AKP Ereğli İlçe Başkanı Âdem Öztürk, parti yöneticileri ile bazı aday adayları ile birlikte Cem ve Kültür Evi'ni ziyaret etti. Erdoğan, Ereğli’de Alevi Kültür Dernekleri Ereğli Şubesi’nce inşa edilen cem ve kültür evine gerçekleştirdiği ziyarette, açılış sırasında kendisine konuşma hakkı verilmesinden dolayı dernek yöneticilerine teşekkür etti. Kendisinin konuşma yapmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun altyapı hazırladığını ifade eden Erdoğan şöyle konuştu: “Sayın Kılıçdaroğlu’na bizim konuşmamızın yapılmasına altyapı hazırlamasındaki, devlet adamı kararlılığı dolayısıyla teşekkür ediyorum. Burası bir Kültür Evi, Cem Evi, farklı kültürlerin farklı değerleri olabilir. Önemli olan bu farklılıklar içinde beraber olmaya herkesin açıkça katkı sağlaması gerekir. Gönül isterdi ki o gün burayı topluca gezebilelim. Bugün bu açığı kapatıyoruz. Ereğli’de bu bir örnektir”

 

“ANADOLU’YA

TÜRKLÜĞÜ GETİRDİK”

Alevi Kültür Dernekleri Cem ve Kültür Merkezi Ereğli Şube Başkanı Dursun Ali Kansu da yüz yılı aşkın süredir alevi toplumunun bölgede yaşadığını söyledi. Kansu, “Bizim inanç önderlerimiz Anadolu’ya Türklüğü getirmiş. İnancımız aynı ama uygulamalarımız farklı. İnsan sevgisi, Hacı Bektaş-ı Veli'nin sözleri doğrultusunda Anadolu’yu birlikte inşa etmiş, kurtuluş savaşını birlikte yapmışız. Hep birlikte sırt sırta askerlik yapmış, okullarda aynı sıralara oturmuşuz. Geçmişimize baktığımızda ortak paydamız, güzel yaşamak için sebebimiz çok fazla. Alevi toplumu olarak cemlerimizi daha iyi yapabilmek için yere ihtiyacımız vardı. Böyle bir girişimde bulunduk. Kamuoyu olgunlaştırması için milletvekillerimizle görüştük. Yasalar konusunda çalışmaların hızlandırılması için destek istedik. Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör bize ilk destek çıkanlardandır. Türkiye’de alevi Sünni kaynaşmasının en güzel örneği Ereğli’de gerçekleşti.”