Türkiye Taşkömürleri Kurumu Karadon'daki maden ocağında meydana gelen grizu patlamasında yaşamını yitirenler ile göçük altından çıkarılamayan 2 madencinin aileleri avukatları Ünal Demirtaş ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti.

Avukatları Ünal Demirtaş'la birlikte CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu ziyaret ederek mağduriyetlerinin devam ettiğini belirten göçük altındaki Dursun Kartal'ın oğlu Turgut Kartal, babalarının cenazesine ulaşamadıklarını, bunun acısını yaşadıklarını, yetkililerin ise kendilerine karşı duyarsız davrandıklarını söyledi. Göçükte yaşamını yitiren madenci Hüseyin Arslan'ın eşi Fatma Arslan da gözyaşları içinde sorumluların gerekli duyarlılığı göstermemesinden yakındı.
CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve İzzet Çetin ile birlikte acılı aileleri dinleyen Kılıçdaroğlu, CHP olarak ne yapılması gerekiyorsa yapma sözü verdi. Kılıçdaroğlu, sorunları yakından bildiğini, gerekli destek, yardım ve katkı için yapılması gereken her şeyi yapacaklarını ve ilgili yetkili her mercide, her platformda madenci ailelerinin sorunlarına sahip çıkacaklarını söyledi.