Maden Şehitleri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ayhan Gökgöz ve dernek üyeleri TBMM’de Zonguldak Milletvekilleri Prof. Dr. Mehmet Haberal ve Ali İhsan Köktürk eşliğinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ziyaret gerçekleştirdiği bildirildi.

 

Konuya ilişkin CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk’ün danışmanı Erdal Atıcı tarafından gönderilen açıklama şu şekilde:

“TBMM’de Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmekte olan paketle ilgili olarak gerçekleştirilen ziyarette Şube Başkanı Ayhan Gökgöz, pakete yönelik kaygılarını, paketteki eksiklikleri ve taleplerini Sayın Genel Başkana aktararak destek talebinde bulundu.  Maden şehitlerinin birinci derece yakınlarının memuriyete alınmasının yeterli olmadığını, şehit madencilerin çocuklarının eğitim süreleri boyunca bursla desteklenerek reşit olduklarında memuriyete alınmalarının uygun olacağını, şehit madencilerin eşlerine bağlanan ölüm aylığının yeterli olmadığını, bu sebeple prim günü gözetmeksizin tüm maden şehitlerimizin eşlerine emekli maaşı bağlanması gerektiğini ve maden şehiti olma konusunda tüm madenlerin kapsam içerisine alınarak madenciler arasında bir ayrım yaratılmaması gerektiğini ifade eden Gökgöz’e Sayın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu CHP Grubunun bütün milletvekilleriyle maden şehitlerinin, madencilerin ve çalışan emek kesiminin arkasında olacağını ve tüm desteğin verileceğini ifade ederek, meydana gelen kazalardan, yaşanan ölümlerden büyük üzüntü duyduğunu belirtti”

 

(Haber Merkezi)