30 Mart 2009 tarihinde göreve başlayan Kilimli Belediye Başkanı Dr. Seçkin Özdemir, Kilimlinin altyapısından kaynaklanan sorunlarının çözüm için hazırlamış olduğu projeleri, bir dizi temasları sayesinde yatırım programına aldırdı.
Bazı ihaleler, geçtiğimiz aylarda yapıldı. 66 kilometrelik Kilimli Kanalizasyon Projesi, İller Bankası tarafından 26 Eylülde yapılacak.
Başkan Dr. Seçkin Özdemir'in olmazsa olmaz ı olan bu projeler hayata geçtiğinde, (yaklaşık 1,5 yıl sonra) 'Kilimli'nin şu anki fotoğrafı değişecek' ve altyapı sorunu çözülen Kilimli çağdaş, yaşanabilir bir kent olacak.
Zonguldak trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak olan Uzunkum-Kilimli Sahil Yolu'nun ihalesi, Karayolları tarafından Haziran ayı içinde yapmış olup, yaklaşık bir yıl içinde bitecek olan projenin çalışmalarına başlandı.  15 Temmuz'da yapılan Pazaryeri-Oto sanayi ve Altı Katlı Geçici Belediye Hizmet Binası'nın ihalesi, 15 Temmuz 2011 tarihinde yapıldı. Bu üç projenin bir yıl içinde biteceği öngörülüyor. 
Öte yandan, 66 kilometrelik Kilimli Kanalizasyon Projesi, İller Bankası tarafından onaylanıp projelendirildi.
Yüzde 50'i hibe, yüzde 50'si 15 yıllık kredilendirilen projenin ihalesi, İller Bankası tarafından 26 Eylül 2011 tarihinde Genel Müdürlük Binasında yapılacak.
Oto sanayinin yapımı için, Belediye Şantiyesinin bulunulduğu alanda söküm ve yıkım çalışmaları devam ediyor.
Şu anki Oto sanayi ve Belediye Hizmet Binasının bulunduğu alana TOKİ Konutlarının yapımı için projelendirilme çalışmalarına hız verildi. Ayrıca Köprübaşı Kavşağının yeniden projelendirilerek yapımı için çalışmalar devam ediyor.