Zonguldak Platformu'nun Mithatpaşa Tüneli için başlattığı imza kampanyasının Kilimli ayağı dün başladı. Sabah erken saatlerde kurulan imza standına, Kilimli ve bölge halkı yoğun bir katılım gösterdi.
MUHTARLARDAN BÜYÜK DESTEK
Kilimli Semt Polikliniği önünde kurulan stantta beldenin 9 mahallesinin muhtarı halktan imza istediler. 9 mahalle muhtarı adına konuşma yapan Muhtarlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Şerafettin Nas, şunları söyledi;
"Kilimli ayağını Kilimlili muhtar arkadaşlarımızla beraber başlattık. İmza kampanyamız 3 gün boyunca devam edecek. Bütün halkımızın duyarlı olmasını ve bu imza kampanyasına katılmasını istiyorum. Belediye Başkanımız Seçkin Özdemir de kampanyaya destek veriyor. Çünkü bu kampanya, Kilimli için çok önemli. Onun için duyarlı olan herkese teşekkür ediyorum. Şu anda 9 mahalle muhtarı arkadaşımızla bu kampanyayı sürdürüyoruz. 3'er kişilik ekipler kurduk. İmza kampanyasına katılım çok iyi, yavaş yavaş insanlar ilgi göstermeye başladı. Şu anda halkımız bu imza kampanyasına çok duyarlı. Kilimli'de 10 bin imzayı hedefliyoruz. Ayrıca Çatalağzı beldesinden de katılım çok var. Perşembe ve Cuma günü, Çatalağzı ve Muslu muhtarları da kampanyaya katılacak. Onun için herkese duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum."
ÖZDEMİR; "KAMPANYA KİLİMLİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"
Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir, hoparlörlerden anons yaptırarak kampanyaya sahip çıkması çağrısında bulundu.
İmza kampanyasının başlaması sebebiyle Belediye Başkanı Seçkin Özdemir, beldedeki muhtarlara Radartepe Sosyal Tesisleri'nde ilk olarak yemek verdi. Burada açıklama yapan Başkan Özdemir, kampanyaya sahip çıkacaklarını ve bu kampanyanın Kilimli için çok önemli olduğunu söyledi. Başkan Özdemir sözlerini şöyle sürdürdü;
"Mithatpaşa Tüneli için kurulan imza kampanyası, Zonguldak'ta görkemli bir şekilde devam etti. Bunun ikinci ayağı Kilimli'de devam ediyor. Mahalle muhtarlarımızın öncülüğünde sabahın erken saatlerinde başlayan imza kampanyasına mahallelerimizden, vatandaşlarımızdan ilgi görüyor. İmza kampanyasının Perşembe günü pazarın olması nedeniyle daha da ilgi göreceğini ve yoğun geçeceğini düşünüyoruz. Tabii ki, imza kampanyalarında atılan imzalar, kağıt üzerinde kalmamalı, vatandaşların yaptırım gücünü ortaya koymalı.
Mithatpaşa Tüneli aslında Zonguldak'ın yıllardan beri istediği, hep konuşulan, ama bir türlü uygulamaya geçemediği çok önemli projedir, Zonguldak'ın ihtiyacıdır. Bu ihtiyacın içerisinde bundan Kilimli, Çatalağzı gibi enerji bölgeleri olsun hepsi bu projeden faydalanacak. Vatandaş için yapılan bütün atılımlar, vatandaşımızın kenetlenmesine, organize olmasına ve bölgemize yaptırım olmasını sağlayacak. Bunu biz söylerken, hiçbir zaman siyasi güdüm yapmadık. Bütün parti teşkilatları, sivil toplum örgütleri, oda başkanları, muhtarlar, öğrenciler, vatandaşlar ve herkes büyük bir katılım gösterdi. Çünkü bu bir ihtiyaçtır.Biz Zonguldak'ta toplanan imzayı Kilimli'de toplayamasak da, burada da büyük bir katılımın olacağını bekliyoruz.
Bundan sonraki hareketi de sayın muhtarlarımızla beraber, bizler gerekirse, bu imzaları tek tek, bölge bölge hatta topyekün toplayıp bunları artık meclislerde dolaştırmaya başlayacağız, amacımız bu. Ramazan'dan önce böyle bir çalışmayı yaptıkları için kendilerine teşekkür ediyorum. Biliyorum ki hepsi bu işi seve seve yapıyorlar" dedi.
Ardından Başkan Özdemir ve muhtarlar imza kampanyasının kurulduğu stanta giderek kampanyaya destek oldular.
KİLİMLİ BELEDİYESİ PERSONELİ DE İMZA ATTI
Kilimli Belediyesi personelinin toplu halde katılarak kampanyaya imza verdiler. Belediye Başkanı Özdemir, kampanya için halka destek ve katılım çağrısında bulundu. Burada da bir konuşma yapan Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir, "Bu vatandaşımızın toplum menfaatine olan ataklarda nasıl kenetlendiğinin göstergesidir. Kilimli, bu konuda son derece duyarlı. Duyarlı olduğunu da gösterdi. Sabahtan beri standımız kurulur kurulmaz inanılmaz derecede yoğun bir ilgi ve alaka vardı. Kilimli Belediyesi personeli, Kilimli Semt Polikliniği'ne gelen vatandaşlarımız, hastalarımız kampanyaya destek veriyor. Yoldan gelip, geçen vatandaşlarımızın imza kampanyasına yoğun ilgisi var. Bu tünelin önemini daha önceden anlatmıştık. Vatandaşlarımıza anlatmıştık" dedi. 

ÖZDEMİR; "ALACAAĞZI TÜNELİ İÇİN DE KAMPANYA BAŞLATACAĞIZ"
Başkan Özdemir, bu kampanyanın ardından sahilyolu ve bağlantı tüneli içinde kendilerinin kampanya düzenleyeceklerini kaydetti. Özdemir sözlerine şöyle devam etti;
"Mithatpaşa Tüneli'nin haricinde Kilimli'yi ilgilendiren ve vatandaşlarımızın isteği olan şu andaki sahil yolumuzun devamı olan Alacaağzı Tüneli ve bağlantı noktasını özellikle vatandaşımız bize soruyor. Hatta kendi isteklerini bir kenara bırakıp, bunu soruyor. Aslında imzanın bu yöne kayması, Kilimlimizin, hatta Zonguldak'ın da, Çatalağzı'na, Filyos'a, Saltukova'ya, havaalanına bağlantısı açısından çok önemli. Biz öbür şekilde imza kampanyasına başladık. Ondan sonraki dönemlerde inşallah vatandaşımızın dediği hem Kilimli'ye, hem de Zonguldak'a bağlantısı olan bu Alacaağzı Tüneli'ni Kilimli sahil yolu içinde bizler de imza kampanyamızı yapacağız. İmza kampanyasına katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Renkli görüntülerin yaşandığı kampanyanın ilk gününde küçüğünden büyüğüne kadar bölge halkı yoğun katılım göstererek kampanyaya sahip çıktığını gösterdi.