* Kilimli'deki toplantıda; ulusumuzu yasa boğan Hakkâri Çukurca'daki şehitlerimiz ve Van'daki deprem felaketi nedeniyle, Cumhuriyet Bayramı Gösterileri'nin ertelenmesi kararı çıktı. Yeniden düzenlenen programa göre; Cuma günü, Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk anıtına, saat 13.30'da çelenk koyma töreni yapılacak. Belediye hoporlarından, bu törene geniş katılım için anonslar yapılıyor. Belediye personeli, muhtarlar, öğretmen ve öğrenciler, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, özel sektör ve esnaf temsilcileri ve geniş halk kitlesinin katılacağı törene, yaklaşık beş bin kişinin iştirak edeceği tahmin ediliyor. Bu nedenle,  Kilimli Belediyesi tarafından, katılımcılara dağıtılmak üzere, yaklaşık beş bin adet Türk Bayrağı dağıtılacak.

 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Etkinlik Programı'na son şeklinin verilmesi için, Kilimli Belediyesinin Sosyal Tesislerinde dün saat 14.00'de toplantı düzenlendi. Kilimli Belediye Başkanı Dr. Seçkin Özdemir'in başkanlığındaki toplantıya; Belediye Zabıta Müdürü, Kilimli Emniyet mensupları, Muhtarlar, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, Okul Müdür ve Müdür Yardımcıları katıldı.

 

Toplantıda; ulusumuzu yasa boğan Hakkâri Çukurca'daki şehitlerimiz ve Van'daki deprem felaketi nedeniyle, Cumhuriyet Bayramı Gösterileri'nin ertelenmesi kararı çıktı. Yeniden düzenlenen programa göre; Cuma günü, Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk anıtına, saat 13.30'de çelenk koyma töreni yapılacak. Belediye hoporlarından, bu törene geniş katılım için anonslar yapılıyor. Belediye personeli, muhtarlar, öğretmen ve öğrenciler, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, özel sektör ve esnaf temsilcileri ve geniş halk kitlesinin katılacağı törene, yaklaşık beş bin kişinin iştirak edeceği tahmin ediliyor. Bu nedenle,  Kilimli Belediyesi tarafından, katılımcılara dağıtılmak üzere, yaklaşık beş bin adet Türk Bayrağı dağıtılacak.

 

Cumhuriyet Bayramı Programı'nın Cumartesi günü etkinliği şöyle:  Saat 10.15'de Cumhuriyet ilköğretim Okulundan, Cumhuriyet Meydanı'na kadar Cumhuriyet Yürüyüşü yapılacak. Saygı duruşu, istiklal marşı, şiirler ve geçit töreni yapılacak. Halkoyunları gösterileri, programdan çıkarıldı. Bando ise sadece, geçit töreninde çalacak.

 

Kilimli Belediye Başkanı Dr. Seçkin Özdemir toplantıda yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi:

 

Toplantının sebebi, Cumhuriyet Bayramı Etkinlikleridir.  Allah rahmet eylesin, başımız sağ olsun. Hakkâri Çukurca'da hem asker hem de polis şehitlerimiz oldu. Acımız gerçekten çok büyük. Pazar günü de Van'daki derem, acılarımızın üzerine eklendi. Kendi adıma konuşuyorum;

 

'Böylesinine üzüntü ve acıyı yaşadığımız bir zamanda kutlama, resepsiyon yapamam. Her şey normal şartlar altındayken, biz daha önce olduğu gibi bu tür etkinlikleri seve-seve yaparız. Ama bu sene, Cumhuriyet Bayramı bu acıların yaşandığı bir sürece denk geldi. Samimi söyleyeyim, ben bu nedenle resepsiyon yapmayacağım. Tabi ki etkinliklerimiz olacak. Sonuçta bayramımız var. Ama bir tarafta da gerçekten hâlâ, enkaz altında vatandaşlarımız var. Bu sabah Kızılayımızla görüşmeler yaptık. Hiç kullanılmamış kıyafetler, pardösüler, botlar, kışlık kıyafetler, battaniyeler bağış yapılacak. Kızılay ve Belediyemiz, bunun organizasyonunu yapacak. Hiçbir şekilde yiyecek ihtiyacı yok. Bölge halkı, Kızılay ve devletimiz aracılığıyla bütün her şey karşılandı. Pazar günü gıda yardımı için Belediye Sitesinden, Merkezden, Hisararkasından çok arayanlar oldu. Eğer ki öyle bir gelişme olursa, tabii ki sizlere başvuracağım.

 

Yine söylüyorum, bölgeye ulaştırmak amaçlı hiç kullanılmamış kıyafetler, battaniyeler, botlar, kazaklar bunlara ihtiyaç var. Özellikle sizlerden rica ediyorum, muhakkak hepimizin bir çevresi vardır. Hiçbir şey olmasa bile, hepimizden üçer tane çıksa, en azından bir kamyon eşya yardımı yapılmış olur. Her konuda gösterdiğiniz gibi bu konuda da biraz çaba sarf etmenizi, sizlerden istiram ediyorum.

 

Arkadaşlar, biz Belediye olarak yardım amaçlı tabi ki bir plan yapacağız. Ulusumuza, milletimize, örf, âdetimize yakışacak ve şu andaki acımızı yakışacak bir duruş içinde törenlerimizi yapalım.