Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir ve AK Parti Belde Başkanı Cavit Taşcı, Kilimli'nin ilçe olmayı hak ettiğini ifade etti. İlçe olmanın mutluluğunu ise vatandaşlar doyasıya yaşadı.

Kent girişinde bayram havasında geçen karşılama ve mutluluğun ardından beldede araçlarla tur atan Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir ve AK Parti Belde Başkanı Cavit Taşçı, konvoy sonrasında AK Parti belde başkanlığında basın toplantısı düzenledi. Basın mensuplarının yanı sıra çok sayıda partilinin yer aldığı toplantıda söz alan Cavit Taşcı, tarihi bir gün yaşandığını ifade ederek Sözle değil, çalışarak, tırnaklarımızla kazanarak, ilçe olduk. Bu noktaya hizmet yaparak, azmederek, isteyerek geldik diye konuştu. Daha sonra söz alan Belediye Başkanı Özdemir de, bu heyecanı, seçim kazanınca yaşadığını belirterek şunları söyledi: "Şimdi ilçe olunca aynı heyecanı yaşıyoruz. Kilimli artık, daha da gelişip kalkınacaktır.
Sevinç gösterilerinin sürdüğü akşamleyin Başkan Özdemir, parti binası önünde toplanan belde halkına hitaben konuştu. Başkan Özdemir, burada ilçe olmanın önemini şöyle anlattı:İlçe olmak, sadece iktidarın değil, muhalefetinde, büyümekte olan çocuklarımızın da, gençliğini burada geçirenlerin de, yaşlılarımızın da, aslında tüm insanlarımızın hakkıydı. Geleceğimizin en güzel yatırımı olacaktır. Bunu anlayan yine Kilimli halkı olacaktır. Gerçekten ilçe olmamız inanamayacağımız kadar önemli. Bir gecede, 30 milyon TL paranın Kilimli'ye aktarılması demektir. Sadece Kaymakamlık binası değil, kendi görünüşünün değil, tüm devlet dairelerinin, tüm kamu sektörünün bürokratlarının buraya gelmesi demektir. Bir sene içerisinde 2-3 bin hanenin yeniden oluşması demektir, 500-600 kişiye iş demektir. Kilimli, Zonguldak'ın 25 bin nüfuslu en önemli beldesidir. Şu hamleden sonra 42 bin nüfuslu ilçe olacaktır.
Özdemir, beldenin ilçe olabileceği ya da olamayacağı yönündeki açıklamalarla başlayan kriz sürecini de anlattı. TBMM Eski Başkanı Köksal Toptan'ın kendisini telefonla aramasıyla sürecin başladığını anlatan Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü: Sabahleyin eski Meclis Başkanımız Köksal Toptan beni aradı. Başbakan Erdoğan'ın kendisini aradığını ve Kilimli ile Kozlu'nun ilçe olacağını söylediğini ifade etti. Başbakan Erdoğan, Toptan'a da görüşünü sormuş. Eski Meclis Başkanımız, bana 'nüfusu 25 binin üzerinde ise Kilimli ilçe oldu, hayırlı olsun' dedi. Ondan sonra Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar başkan aradı, 'hayırlı olsun' dedi. İlçe olamayacağımız yönünde, konuşmalar çıktı. Her türlü spekülasyonu ortadan kaldırmak için yola çıktık. Ankara'ya gittik. Toptan'a gittik, sıkıntıları, durumları anlattık. Kilimli'nin nüfus potasına takıldığını söyledik.
TBMM'de bir koşuşturma maratonu ile sürecin devam ettiğini belirten Özdemir, İçişleri Komisyonu'nda bulunan Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, diğer AK Partili vekil Ercan Candan'ı da ziyaret ettiklerini kaydetti.
Özdemir, Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla mutlu sonla tamamlanan süreci anlatmaya şöyle devam etti: Biliyorsunuz, büyük şehir kararnamesi çıkıyor. Kararname, komisyondan ve Meclis'ten onaylanınca yeni büyük şehirler eklenecek. Bu kararnameye ilaveten 50 bin olan nüfus kriteri, 20 bine çekilebileceği söylenmişti. Toptan, mahalli idareler Genel Müdürlüğü ve Başbakan Müsteşarı ile görüştükten sonra Başbakan ile de görüşeceğini söyledi. Biz de Cavit Taşçı başkan ile vekilleri ziyaret ettik. Onların da büyük katkısı, girişimleri oldu. Bu sabah saat 10.00'da Köksal Toptan aradı. Başbakan'ın kendisini aradığını söyledi. Başbakan Erdoğan, 'Kilimli'nin ilçe olduğunu ve Toptan'ın isteğinin yerine getirileceğini' söylemiş. Kararname, içişleri komisyonundan geçmektedir. Sabah saat 05.30'da Meclis'ten ayrıldık. Kolay bir şey değil. Meclis sonuçta yasama organıdır. Kilimli'de nüfusu ilçe olma statüsünde 50 bin kota 20 bine çekildi. Meclise kanun olarak getirilip onaylandıktan sonra Kozlu ile beraber ilçe olacağımızın müjdesi bize geldi.
Özdemir, destek veren herkese teşekkür ederken, yaşanan süreçte ilçe olabilmek için her şeyi göze aldıklarını da söyledi. Özdemir, Gerektiğinde, intihar dalışı yaptık, kamikaze dalışı yaptık. Bunu herkes bilsin diye konuştu.