“Sanat kendimizi bulduğumuz en güzel yolculuktur” vurgulu açılış davetiyesi getiren Ayşe Hindistan Ege’deki atölyelerde çalışarak öğrendiği seramik bilgisini Ereğlililerle paylaşabilmek için “atölye ANKA”yı kurdu. Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) arka sokağındaki Yalı Evi’nin zemin katındaki atölyeyi kendi el emeği seramik eserleri ile donatan Ayşe Hindistan, 9 Kasım Cumartesi günü saat 14.00’de gerçekleştirilecek olan açılış törenine tüm sanatseverleri davet etti.

Davet çağrısını “Birlikte killenmek istiyorum” sözleriyle yapan Hindistan görüşlerini de ziyaret ettiğimiz atölyesinde şöyle dile getirdi:

“Yaklaşık 9 yıldır sanatın içerisindeyim. 6 sene resmi eğitim aldıktan sonra esas gönlümün seramikte olduğunu bildiğim için buradan kalktım Çeşme’ye Alaçatı’ya seramik eğitimine gittim. 3 yıl sürdü orada eğitimim. İlk hocam Emrah Berk hem çömlek hem de seramik şekillendirme eğitimi verdi.

İkinci sene Hande Bilten Hocamdan hem seramik hem de porselen eğitimi aldım.

Üçüncü yıl ise Aylin Dönmez Hocamdan hem seramik şekillendirmesi hem dekorlama döküm seramiğe dair ne varsa hepsini kendilerinden öğrendim.

Ayrıca Urla’da Ceren Haznederoğlu hocamdan da özel ders aldım, eğitim aldım seramik şekillendirme dekorlama tüm teknikleri tekrar tekrar görmüş oldum bu sayede.

Seramik insan hayatında çok önemli yeri olan bir sanat bence. Çamura dokunmak insanı geliştiren ruhunu rahatlatan bir uğraş. Herkesin çamura kile dokunmasını mutlaka isterim. Çünkü içine yolculuk kendine yolculuk aynı zamanda hissettiklerini çamurla beraber şekillendirmek hüzünlerini sevinçlerini çamura aktarmak insan için çok çok önemli şeyler. Ve bu atölyeyi Ereğli’ye açmakla orada edindiğim bilgileri burada olan tüm dostlarıma sevdiklerime aktarmak istiyorum. Birlikte killenmek istiyorum birlikte birşeyler üretmek istiyorum. Bildiğim öğrendiğim ne varsa hepsini aktarabilmek için elimden gelen çabayı göstereceğim, 9 Kasım saat 14:00’te açılışımız var. Tüm sevdiklerimi tüm dostlarımı tüm Ereğli halkını davet ediyorum.”