Kozlu Beldesi’nde resmi açılışı yapılmamasına rağmen hizmete açılan parkın bir bölümü, vatandaşlar tarafından tahrip edildi.

Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş’ın girişimleriyle, yaklaşık 100 milyon dolarlık yatırımın öngörüldüğü sahil projesi kapsamında, 7 ay önce yapımına başlanan Kozlu Sahili Prestij parkındaki gezi alanı, park ve çevre düzenlemesi çalışmaları tüm hızıyla sürdürülüyor. Yapılan bölümleri kullanıma açılan parkın çalışmaların tamamen bitirilmesinin ardından resmi olarak açılışın gerçekleştirilmesi planlanıyor. Açılışın henüz yapılmadığı parkta bulunan suni halıların bir bölümü, kimliği belirsiz kişi yada kişiler tarafından tahrip edildi. Tahribatın gece saatlerinde mangal yapılması yada semaver kullanılması sonucu gerçekleştiği tahmin ediliyor. Bazı vatandaşlar yapılan tahribat, çöp kutularına rağmen suni çim ve halıların üzerlerine atılan çekirdek kabukları ve çöplerin oluşturduğu kirlilik nedeniyle duyarsız vatandaşlara tepki gösterdi. Beldeye büyük bir yatırımın yapıldığına dikkat çeken vatandaşlar, “Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ve ekibinin yoğun çabaları sonucunda gerçekleşen bu yatırımlar yapıldı. Beldemiz, yıllardır eksikliği çekilen bir sahil bandına kavuştu ama bazı duyarsız insanların daha parkın açılışı yapılmadan zarar vermeleri çok kötü. Bir çok çevre il ve ilçelerde yaşayan ve sahil bandımızı gören insanlar, gıpta ile bakıyor. Bu güzel görüntü hepimizin hakkı, kimsenin zarar vermeye yetkisi yoktur” diye konuştu.
Parktaki temizlik ve çevre düzenlemesi çalışmalarını sürdüren belediye görevlileri ise “Kuruyemiş kabukları halılara yapışıyor. Bu kabukları temizlemek çok zor oluyor. Parkın daha güzel bir görüntüye kavuşması için her gün burada çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bize yardımcı olun. Zarar vermek isteyenleri, duyarsız davrananları uyarın” diye konuştu.