Karadenizspor’a önemli katkılar sağlayan Ereğli Belediyespor’un Tesis Sorumlusu Murat Yağmuroğlu, Karadenizspor Kulüp Başkanı İsmail Şentürk’ün, “kulüp içinde şer odakları var” sözüne tepki göstererek, “Şentürk böyle bir açıklama yapmak yerine bu kulübe emeği geçen herkesi kucaklamalıydı” dedi.

 

ŞER ODAKLARI KİM?

Şentürk’ün açıklamasını talihsiz olarak değerlendiren Yağmuroğlu yaptığı yazılı açıklamasında şöyle dedi: 

“Yıllarca tüm gücümüzle, emek ve alın terimizle hizmet ettiğimiz, şehrimizin güzide kulüplerinden Karadenizspor’ un Sayın Başkanı İsmail Şentürk’ ün, bazı basın organlarına yansıyan kulüp ve yöneticilerimizle ilgili açıklamaları bizleri derinden üzmüştür. Sayın Şentürk açıklamasında, 3 yıldır takımın altını oyanların olduğunu ve takımın bölündüğünü iddia etmiş, kulüp içinde şer odaklar olduğunu ifade etmiştir. Ben, bu iddia ile ilgili olarak Sayın Şentürk’ ten net bir açıklama bekliyorum. Sayın Şentürk, böyle bir açıklama yapmak yerine bu kulübe emeği geçen herkesi kucaklamalıydı. Bunu yapmayıp, talihsiz bir beyanla üzücü açıklamalarda bulunmasını kınıyorum.

 

ESNAFIN VE

HALKIN KULÜBÜ

Herkes çok iyi bilmektedir ki Karadenizspor bir kurum ya da kuruluşun değil, esnaf ve halkın kulübüdür. Böyle olduğu içindir ki kulübün belli bir geliri yoktur. Bu gerçeği Sayın Başkan da çok iyi bilmektedir. Buna rağmen, böyle deneyimli bir başkanın, 3 yıl boyunca, öyle veya böyle, bu kulübe hizmet etmiş ve gönül vermiş insanları rencide etmesini kaygı ile karşıladım. 1984’ ten bu yana faaliyet gösteren bu güzide camianın yöneticiliğini yapan biri ve bizlerin saygı duyduğumuz bir ağabeyi olarak, inşallah bundan sonra buna benzer talihsiz açıklamalar yapmayacaktır. Ben Murat Yağmuroğlu olarak, gerek maddi gerekse manevi yönden elimden geldiği kadar kulübümüm yararı ve başarısı için çalıştım. Şükürler olsun ki,  devraldığımız yönetimi kongreye kadar getirdik ve bu dönemde ayrıca sportif anlamda da önemli başarılar elde ettik.

 

SIKINTIDAN KAÇMADIK

Bazıları gibi zorluklar ve sıkıntılar karşısında kaçmadık. Görevi bıraktığımızda da tek kuruş borcu olmayan ve 20-25 bin liralık sermayeli bir kulüp bıraktık ardımızda. Ben de buradan soruyorum; bu mudur kulübün altını oymak, içini boşaltmak ya da şer olmak ?

Sayın İsmail Şentürk bizim çok saygı duyduğumuz değerli bir büyüğümüzdür. Bizler her zaman, kulüple ilgili her çalışmasında kendisine destek vermeye, kendisinin emrinde olmaya hazırız.  Yönetimde olmasak da Karadenizspor için üzerimize düşen görevi bundan önce de olduğu gibi bundan sonra da yerine getiririz. Bu duygu ve düşüncelerimle değerli halkımızı ve spor kamuoyunu saygıyla selamlıyorum.”