Yıllardır konuşulmaktan öteye gitmeyen, üzerine projeler hazırlandığı iddia edilen trafik sorunu Kdz.Ereğli'nin en ciddi problemleri arasında yer almaya devam ediyor. İlçede giderek artış gösteren araç sayısının yanı sıra farklı bölge ve ülkelerden gelen araçların da yoğunluk oluşturduğu kentte zaman zaman vatandaşlar sert tartışmalar içerisinde kendilerini buluyor.

SÜRÜCÜLER DUYARSIZ

Kdz.Ereğli'de hemen hemen her noktada ikinci sıra parkları görmeniz mümkün. Aracın ikaz lambalarını yakıp ana yol güzergahını işgal edenler, halk otobüslerinin bazı şoförlerinin karayolu yönetmeliklerine uygun olmayan şekilde seyir etmeleri, bazı ticari taksilerde genç şoförlerin trafiği alt üst etmeye çalışması, elinde cep telefonunu kullanarak yolun karşısına geçmeye çalışanlar gibi pek çok sorunun oluşturduğu trafik yumağı çözüm bekliyor.

VATANDAŞLAR TEPKİLİ

Gazetemiz okuyucuları, çok sayıda elektronik postanın yanı sıra telefon ederek yaşanan sorunların çözümü noktasında ilçe yöneticilerini göreve davet etti. "Mikrofon karşısında konuştukları kadar ilçenin sorunlarının çözümü için somut adımlar atsın" diyerek serzenişte bulunan vatandaşlar, "Ereğli ilçe merkezinde yaşanan trafik sorunu ortada. Her noktada bir sorun var. Buna İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri hangi birine müdahale edebilecek. Çarşının içerisine iki hatta üçüncü sıra için park etmek isteyenler var. İşyeri çarşıda olan bir esnaf aracını işyerinin karşısındaki otoparka çekiyor. Halk otobüsleri denetleniyor iyi ama şu trafikte seyir ederken de bir denetlensin, bakılsın. Bazı taksi şoförleri genç, öyle bir gidiyorlar ki akıllara zarar. Zaman zaman tartışma yaşayanlar bile oluyor. Vatandaşlar olarak burada görev yapan ve yaptıkları görev nedeniyle maaş alan tüm yöneticileri duyarlı olmaya bu kentte yaşanan bu soruna çözüm bulmaya davet ediyoruz" dediler.