* Kdz. Ereğli'de "ölüm yolu" olarak bilinen Yeşiltepe-Kepez karayolunda kazalar olmaya canlar yanmaya devam ediyor. Yıllardır yılan hikayesine dönen yol güzergahının sorunları çözüme kavuşturulamazken hemen hemen hergün 1-2 kazanın meydana gelmesi vatandaşları da çileden çıkardı.

Siyasiler mikrofonun karşısına geçer ve "en kısa sürede bitirilecek", "projeye aldırdık", "çalışmalar başladı şuan durdu yeniden başlayacak", "bir bölümü mahkemelik" söylemlerini söyleye dursun halk arasında ölüm yolu olarak bilinen Yeşiltepe-Kepez yolunda kazalar olmaya canlar yanmaya devam ediyor. Meydana gelen maddi hasarlı kazalarda ise sürücülerin ceplerinden ciddi rakamlar çıkıyor. İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekiplerinin bu bölgede yaptığı rutin denetimlere rağmen kazaların sıklıkla yaşanması durumun ne kadar vahim olduğunun da göstergesi aslında. Yine bu kazalardan biri dün saat 09.30 sıralarında yaşandı. Kepez istikametinden Ereğli istikametine giden ki 67 TE 295 plakalı araç sürücüsü Turan Altay, Belen Yeni mahalleye dönüş yapan Ahmet Mustafa Akvan'a ait 67 TS 591 plakalı araca çarptı. Çarpmanın etkisi ile Ahmet Mustafa Akvan'a ait araç savrularak ters döndü. Kazada her iki araç büyük hasar görürken, sürücü Turan Altay yaralandı. Yaralı sürücü için trafik ekipleri olay yerine ambulans istedi. Kaza yerine gelen ambulans görevlileri, yaralı sürücü Turan Altay'a ilk müdahaleyi yaptıktan sonra ambulans ile Ereğli Devlet Hastanesine kaldırdı.
Kaza ile ilgili olarak tutanak hazırlayan trafik ekipleri, diğer sürücü Ahmet Mustafa Akvan' kandan kazanın nasıl olduğu konusunda bilgi aldı. Sürücü Akvan, kendisinin geçişi tamamlamak üzere olduğu esnada, Turan Altay'ın aracın kontrolünü kaybederek kendisine çarptığını iddia etti. Kazada büyük hasar göre her iki araç, çekici ile kamyon garajına kaldırılırken, Turan Altay'ın kullandığı araçta bulunan Sinan Erdoğan'ının da hastaneye kaldırıldığı, her iki yaralının da sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.