Zabıtamız fırınların, restaurantların, cafelerin v.b yerlerin temizliğini, fırınlardaki ekmeğin gramajını kontrol ediyor, cezasını veriyor. Ancak, bugüne kadar temizlikten nasibini almamış restaurant,cafe v.b. yerlerin, gramajdan çalan fırınların hiç mühürlenip kapatıldığını görmedim doğrusu. Bir ceza ile herşey düzeliyor demek ki...
En son  kömür torbalarının da eksik çıktığı kaçınılmaz bir gerçek. Kömürlerin torbalanarak satışa sunulmasından bu yana kimler kar oranlarını yükseltmedi ki.
Önce kömürlerin torbalanması işindekiler, sonra nakliyesini yapanlar. Sözümona 25 kg. lık paketler halinde torbalanıyor kömürler. Kömürler kim tarafından, nasıl nerede kontrol ediliyor bilemiyorum ama bildiğim birşey var ki paketlerin 25 kg.dan (-/ + 2 kg hariç) az olması ve içinden pet şişeden tutun taş ve tahta parçalarına kadar herşeyin  çıkıyor olması çok garip doğrusu.
Kömür torbalarının ağır gelmesi için ıslatılması da cabası. Nakliyecilere gelince; kapınıza kadar getirdikleri bir ton (40 torba) kömürün en az iki torbasını alıyorlar. Sebep çok komik.
Torbaların bazıları 25 kg. dan fazla geldiği için bir tonu geçiyormuş getirdikleri kömür. İki torba alırlarsa bir tona denk geliyormuş (!)

                                                                                            GÜLER ÖNDER

ZABITADAN AÇIKLAMA

Kdz.Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkilileri Kdz.Ereğli'de gerek ekmek gerek simit fırınları gerekse gıda üretimi gerçekleştirilen yerlerin sürekli denetim altında tutulduğu, kurallara uymayan işyerlerine de cezai işlem uygulanarak kapatıldığını açıkladılar.