Üç büyük mahallede oyun parklarının konut alanına çevrilmesi gündeme gelince kafalar karıştı

Zonguldak Belediye Meclisi'nde yeşil alan ve oyun parkları açısından en şanssız mahalleler olan İncivez, Terakki ve Bahçelievler'deki çocuk parklarının konut alınana dönüştürülmesi gündeme geldi. Talepler görüşülmek üzere İmar Komisyonu'na gönderildi. Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Bülent Tüzün'ün de takip ettiği mecliste, oyun parkların konut alanına dönüştürülmesi talebi vatandaşların yoğun tepkisine neden oldu. CHP'liler kararın komisyona gönderildiğini, tepkilerin yersiz olduğunu açıkladı.
ŞAHİN: BEN VARKEN
KARAR GEÇEMEZ
CHP'li İmar Komisyonu Başkanı İdris Şahin yaptığı açıklamada, konut alanına çevrilmesi gündeme gelen Bahçelievler Mahallesi'ndeki Rotary Parkı'nın art niyetli olarak gündeme yazıldığını belirterek, tepkilerin yersiz olduğunu, kesinlikle böyle bir kararın meclisten geçmeyeceğini söyledi. Kamu adına böyle bir kararın kabul edilemeyeceğini söyleyen Şahin, Biz CHP gurubu olarak Kozlu Belediyesi'nin bu talebini mecliste gündeme almak zorundayız. Her komisyona havale olan kabul edilecek diye bir şey yok. Rotary Parkı gibi simgeleşmiş bir yerin konut alınan dönüştürülmesi düşünülemez. dedi.
KARAGÜZEL: MAHKEMEDE
GÖRÜŞÜRÜZ
Gündemin ilk maddesinde söz alan AKP Gurup Başkanı Abdullah Karagüzel ise, meclisin gereksiz yere meşgul edildiğini iddia ederek, Meclise getirilen imar değişikliği taleplerinde kamu menfaati yok. Bu kişinin ayrıcalığı ne? Kim bu adam?
Bu kişiye neden kat veriliyor? Şehir planlamacılarının görüşü alınmalıydı. Mahkemede görüşeceğiz. Yanlış yapıyorsunuz. Tamamıyla şahsa kıyak var dedi.