Zonguldak'ta gençlik şölenine katılan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kendisini vali sanarak iş isteyen engelli bir vatandaşa yardım sözü verdi.
AK Parti Zonguldak Gençlik Kolları tarafından organize edilen gençlik şölenine katılan Bakan Akdağ, yaptığı konuşmada birlik ve beraberliğin hiç kimse tarafından bozulamayacağını ifade etti. Demokratik açılımdan bahseden Bakan Akdağ, muhalefetin, terörden kurtulma yönünde baskılar yaptığını ancak açılımı eleştirdiğini belirterek, "Demokratik açılım, bir bölücü terör örgütünün çocuklarımızı ve gençlerimizi kandırarak dağa götürmesinin, götürebilmesinin önündeki en büyük engeldir. Demokratik açılım, Milli Birlik ve Beraberlik Projesi'nin en büyük oluşturacağı iklim o bölücü örgütün istismarını önleyecek en önemli ilaçtır. Bu güne kadar istismar ederek, hep belli bir noktaya geldiler. Kandırdıkları gençlerimizi, hep istismar edebilecek bir ortam olduğu için istismar edebildiler ve kandırabildiler. Ama bu ortam her gün geçtikçe, her yıl geçtikçe Türkiye'de ortadan kalkıyor. O halde biz, demokratik açılım sürecine sıkı sıkıya sarılacağız. Demokratik açılım süreci, kardeşliğin adıdır. Demokratik açılım, Türkiye'de kardeşliğin adresidir" diye konuştu.
Bakan Akdağ'ın konuşması sonrasında yanına gelen Muharrem Doruk (45) elindeki sakat kartını göstererek yardım istedi. Vali sandığı Bakan Akdağ'a yalvaran Doruk, "Ben sakatım sayın valim. Sakat kartım var ama bana iş vermiyorlar. Bütün herkese iş veriyorlar ama bana iş vermiyorlar" dedi. Bakan Akdağ ise Doruk'a yardımcı olacağı sözünü verdi.
Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde bir doktorun kendisine yüzde 80 oranında ameliyat olması gerektiğini söyleyen Ali Köroğlu ise Atatürk Devlet Hastanesi'ndeki bir diğer doktorun ise ameliyat olmasına gerek kalmadığını Bakan Akdağ'a ileterek, "Ankara olur İstanbul olur. Bana yardım edin. Ameliyat olacak mıyım, olmayacak mıyım?" dedi. Bakan Akdağ'ın yanına gelen yaşlı bir vatandaş ise sorununu iletti. Bakan Recep Akdağ, kendisinden yardım isteyenlerin telefon numaralarını alarak en kısa sürede irtibata geçeceğini ifade etti.
Akdağ, şölenin ardından Polis Evi'nde "Sağlıkta Dönüşüm Projesi" hakkında gerçekleştirilen toplantıya katıldı.