Alaplı Nüfus Müdürü Halil İpek, T.C. kimlik numarası olmayan vatandaşları nüfus cüzdanlarını değiştirmeleri konusunda uyardı.
İpek, Bakanlık tarafından yapılan bir çalışma ile nüfus cüzdanında T.C. kimlik numarası olmayan 18 yaş üzeri kişilerin tespit edildiğini söyledi. İlçede yapılan çalışmalarda 851 kişinin T.C. kimlik numarasız nüfus cüzdanı taşıdığının tespit edildiğini belirten İpek, vatandaşların kamu kurum ve kuruluşlarındaki bütün işlemlerde T.C. kimlik numarası bulunan nüfus cüzdanı ibraz etme zorunluluğu olduğunu söyledi.
T.C. kimlik numarası olmayan vatandaşların ilgili nüfus müdürlüklerine başvurarak nüfuz cüzdanlarını yenilemesinin gerektiğini kaydeden İpek, "Bakanlığımız yeni yaptığı bir çalışma ile Nüfus cüzdanında T.C. kimlik numarası olmayan 18 yaş üzeri kişiler tespit edilmiştir. 26 Kasım 2010 tarihi itibari ile ilçemizde ikamet eden 18 yaşından büyük, 851 vatandaşımızın T.C. kimlik numarasız nüfus cüzdanı taşıdığı tespit edilmiştir. T.C. kimlik numaralarının verilmesinden bu yana 10 yıl geçmesine rağmen bu rakam ilçemizin nüfus sayısına göre il ve ilçelerle kıyaslandığında çok fazladır.
Bakanlığımız ayrıca vatandaşlarımızın mağdur olmamaları açısından, şu ana kadar yapılan tüm seçimlerde, seçmen listelerinin askı sürecinde ve oy kullanma sürecinde nüfus müdürlüklerine hafta sonları çalışma yaptırmış, bu nedenle devlet bütçesinden ek masraf yapılmıştır.
Genel bütçeden yapılan bu ek masraflar hepimizin cebinden çıkmaktadır.
Artık vatandaşlarımızın kişisel sorumluluklarını yerine getirmelerini ve T.C. kimlik numarası olmayan nüfus cüzdanı bulunduran bu 851 vatandaşımızın nüfus cüzdanlarını bir an önce değiştirmelerini istiyoruz" diye konuştu.