Kdz.Ereğli'de restoran işleten Bilgin Güven tarafından başlatılan "askıda mutluluk var" uygulaması ile ihtiyaç sahibi öğrenciler ücretsiz karınlarını doyuruyor.

KATKI SAĞLIYORLAR

İş yerinin camındaki, "Askıya bırakacağınız, küçük bir mutluluk, bir öğrencide büyük bir sevinç olacaktır" yazısını gören müşteriler şaşkınlık yaşıyor, yemek yedikten sonra ise uygulamaya katkı sağlıyor. Restoranın sahibi Güven, yaptığı açıklamada, bulunduğu bölgedeki eğitim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerin zaman zaman restoranın önünden geçerken içeri girerek yemeklerin fiyatlarını sorduklarını söyledi.

"ZATEN BOŞ ÇEVİRMİYORUZ"

Bir öğrencinin, "Cebimde fazla param yok, yemek yiyebilir miyim, çorba içebilir miyim?" sözü üzerine böyle bir projeyi hayata geçirdiğini anlatan Güven, "Zaten işyerimize gelen müşterilerimizi boş göndermiyoruz. Öğrencinin bu sözü üzerine harekete geçtim. Gelen müşterilerimiz de fazla ücret ödeyerek, askıya para bırakarak, durumu olmayan öğrencilere katkı sağlıyorlar" dedi.

PROJE İLGİ GÖRDÜ...

İlk gün projeye çok sayıda kişinin katkı sağladığını anlatan Güven, şu ifadelere yer verdi: "Askıda mutluluk var projesine yeni başladık ama sabahtan beri yoğun ilgi ve talep gördük. Kısa sürede de 15-20 öğrencimizi projemizden faydalandırdık. Amacımız bunun suistimal edilmesi. Projemizi Ereğli'de yayıyoruz, okullarımıza giderek afişler bırakıyoruz. Elimizden geldiği kadar karınca kararınca kimse aç kalmasın istiyoruz. Tüm durumu iyi olan vatandaşlarımızı ve müşterilerimizin katkılarını bekliyoruz"

SOSYAL MEDYADAN DA DUYURDU

Güven, uygulamayı başlattıktan sonra müşterilerinden ve çevresindekilerden oldukça olumlu mesajlar aldıklarını dile getirerek, "Sosyal medyadan da mesajlar geliyor, telefon ile arayanlar da katılmak istediğini belirtiyor. Uygulamanın kapsamını genişletmek için sosyal medya hesaplarımızdan da paylaştık. Tepkiler oldukça güzel, çok güzel yorumlar geldi. Destek olmak isteyen katkı sağlamak isteyen çok fazla kişi var" sözleri ile konuştu.

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)