Gezi Parkı direnişçilerine tepki gösteren ve 3 gündür İş Bankası önünden başlayarak Atatürk Anıtı önüne kadar yürüyüş düzenleyen Ereğli Gençlik Platformu, hiçbir siyasi partinin veya kurumun oluşturduğu bir birlik olmadıklarını açıkladı.

 

Taksim Gezi parkı eylemlerindeki marjinal grupların ülkeyi kaos ortamına çekmeye çalıştığını görerek, başlattıkları karşı eylemlerin, bu tip kişilere büyük bir ders vermiş ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının istedikleri zaman kenetlenebileceğinin bir göstergesi olduğunu belirtilen yazılı açıklama şu şekilde:

 

"BİRİLERİNİN GRUBU KULBU TAKMALARINI HAZMEDEMİYORUZ"

Sokaklardan herhangi bir olumsuzluğa sebebiyet vermemek için çekildiğimizi belirtmemiz ne yazık ki dar zihniyetli kişiler tarafından yanlış anlaşılmış ve kamuoyuna yanlış aksettirilmiştir! Ereğli Gençlik Platformu hiçbir siyasi partinin veya kurumun oluşturduğu bir birlik değildir. Tamamen gençlerden oluşturduğumuz birliğimize ‘birilerinin adamları’ kulpu takmalarını hazmedemiyoruz. İleriki günlerde de göreceğiniz gibi Ereğli’de eksik ve yanlış olan tüm olaylara demokratik kurallar çerçevesinde müdahale edeceğimizin bilinmesini isteriz. Tekrar altını çizmek gerekirse AK Parti, CHP, MHP, DSP ya da diğer partilerle hiçbir organik bağımız bulunmamaktadır!..

 

"KALAY'IN DAVRANIŞI BİZLERİ AŞAĞILAMIŞ..."

Karşı eylemimizin ardından protestoculardan özür dileyen AK Parti Belediye Meclis üyesi Yusuf Kalay’ın bu davranışı bizleri aşağılamış ve bizleri Ak Parti’nin neferleri olarak halka yansıtmıştır. Birliğimizde ise böyle bir durum söz konusu değildir! Bizler özür dileyecek bir şey yapmadık! Bizler sadece devletimizin sahipsiz olmadığını kanıtladık!.. Bu yüzden kimseden özür dilemiyoruz! Bizlerden habersiz fevri hareket eden Kalay’ı kendi partisi olan AK Parti saflarına çekilmesini ve bizler adına karar verme yetkisi bulunmadığı konusunda tekrar uyarıyoruz!"