"Beyin arkasında başka hesaplar yapanlar var. Orada rant var rant. Açık açık söyleyemiyorlar. Bugün resimlere bakın birisi belediye binası kurduruyor, öteki çiçek böcek kurduruyor. Siz yarın kent meydanına iş alanları AVM'ler yapacaksınız. Kimseyi kandıramazsınız"

"Ne yaptıklarını da bilmiyorlar. Birisi diyor belediye binasını fakülteye vereceğim diyor. Sabah kalkıyor diyor ki, ben alt kata belediye başkanlığını girişe taşıyacağım. Arkadaş bir karar verin"

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı ve BBP Belediye Başkan adayı Hüseyin Uysal, seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerini sürdürüyor.

SENDİKA ZİYARETİ

Konuya ilişkin Uysal'ın Seçim Koordinasyon Merkezi'nden gönderilen açıklamalar şu şekilde: "Kdz. Ereğli Belediye Başkanı ve Büyük Birlik Partisi (BBP) Belediye Başkan Adayı Hüseyin Uysal, yeni güne Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şubesi’ni ziyaret ederek başladı. Belediye Meclis Üyesi adayları ile birlikte gerçekleştirdiği sendika ziyaretinde Sendika Başkanı Metin Ercan ve yönetim kurulu ile bir süre görüşen Uysal, sözlerine geçtiğimiz günlerde anlaşmayla sonuçlanan toplu sözleşmenin hayırlı olması dileğini ileterek başlayarak, başta Sendika Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Odabaş olmak üzere, Ereğli Şube yönetimi, aynı zamanda Erdemir Genel Müdürü Salih Cem Oral ve yönetim kadrolarını kutluyorum. Alın terleri ile çalışan Erdemir’deki işçi kardeşlerime de hak ettikleri ücretleri aileleri ile birlikte  sağlık ve huzur içinde harcamalarını diliyorum” dedi.

"DESTEKLERİNİZİ BEKLİYORUZ"

"31 Mart yerel seçimleri Ereğli’nin geleceği anlamına geliyor. Ereğli’nin geleceği de Erdemir’in geleceği ile paralel bir anlam taşıyor" ifadelerini de kullanan Uysal, "Bizlerin Türk Metal Sendikası ve Erdemir’e bakışımız belli ve biliniyor. Geleceği olana, Ereğli’nin geleceğinin teslim edilmesini istiyoruz. Geleceği olan bizleriz, gelecek de bizleriz, desteklerinizi bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Sendika Başkanı Ercan’da Uysal ve ekibine başarılar diledi.

"EREĞLİ EVLADINA SAHİP ÇIKAR"

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı ve BBP Belediye Başkan Adayı Hüseyin Uysal, Armutlucumalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği önünde toplanan vatandaşlarla buluştu.  Ereğli'nin evladına sahip çıkacağına inandığını belirten Başkan Uysal, konuşmasında şu ifadelere yer verdi;  "Bizim en önemli farkımız şu. Sizin içinizden geliyor olmamız, sizden biri olmamız, sizi daha iyi anlayabilmemiz. Ben Allah'ın izniyle bu mücadeleyi sizler için yapacağım, sizler için kazanacağım. Eğer sizlerde destek olursanız, hep beraber başaracağız.

"BU ZAFER SİZİN ZAFERİNİZ OLACAKTIR"

Bu zafer Hüseyin Uysal'ın değil sizin zaferiniz olacak. 5 yıldır istirahat eden önceki belediye başkanının, 20 yıldır yapamadıkları, 20 yıldır aklına gelmeyenler ise şimdi aklına geliyor. 5 yıl istirahat yaramış ama yaşı biraz ilerlemiş. Biliyorsunuz o yıllarda pazaryerini yıkıyorlardı. Bugün dinledim, ben pazaryerini aynı bırakacağım diyor. Yaptığımızı beğenmiş demek. Kendisine teşekkür ediyorum. Ne yaptıklarını da bilmiyorlar. Birisi diyor belediye binasını fakülteye vereceğim diyor. Sabah kalkıyor diyor ki, ben alt kata belediye başkanlığını girişe taşıyacağım. Arkadaş bir karar verin. Belediye binasından ne butik hastane olur ne de fakülte.

"BEYNİN ARKASINDA BAŞKA HESAPLAR YAPANLAR VAR"

Bakın 'Oy almak başka, desteklenmek başka, milleti kandırmak başka' diyenler var. Beynin arkasında başka hesaplar yapanlar var. Orada rant var rant. Açık açık söyleyemiyorlar. Bugün resimlere bakın birisi belediye binası kurduruyor, öteki çiçek böcek kurduruyor. Siz yarın kent meydanına iş alanları AVM'ler yapacaksınız. Kimseyi kandıramazsınız. Ama bu kardeşiniz oraya cami yapacak cami.

"GÖRMEK İSTEMEYENLER VAR"

Göreve geldik bismillah dedik, 35 milyon 300 bin lira borç var. Peki, söylem ne? Dünyanın en zengin belediyesiyiz. Yüzde 50 borç. Şu an borcumuz bütçenin altıda biri. Ne diyor, Ben 1 yılda ancak bütçeyi düzeltilebilirim. Peki, festival yapacağım diyorsun ama Tarkan'la görüşüyorum diyorsun. Neyle yapacaksın o zaman. Bütçe kötüyse Tarkan'la görüşeceğine arkana bir bak da görüş. Görmek istemeyenler var, görmeyenler var.

"NASIL GÖRMEZSİN?"

Hergün gözlerinin önünde olduğu halde sahilin bir başından bir boyuna yürürken, 1 liraya çay içtiğin Sahil Kafe, Su Ürünleri, Çilek Kafe'yi nasıl görmezsin? Nasıl şehit ailelerini, madenci şehitlerinin binasını, spor tesislerini görmezsin?  Hadi vazgeçtim, bunları görmedin, gözünü kapattın Atatürk Anıtını da mı görmüyorsun? İnönü Parkını da görmüyorsun. Onu bırak belediye taşındı belediyeyi de görmüyormusu?z  Siz hiç pazara gitmiyor musunuz? Sırça köşklerde mi oturuyorsun? Nerde oturuyor sunuz siz? Muhtara da mı gitmiyorsunuz? Hiç mi işin düşmüyor be adam!

"FELAKETTEN DERS ÇIKARDIK"

Biz de viran olduk, dertlendik, koştuk üzüldük. Gece uyumadık, neden seller oluyor dedik. Bunlar önlenebilir dedik. Felaketten ders çıkardık, selleri önledik. Bakın belediye başkanı olmak demek derde talip olmak demek. Biz derde hizmektarlığa talibiz. Bizim özümüz millet işimiz hizmet. Festivial paralarıyla ben bir yaraya merhem olurum, yarayı kuruturum, tedavi ederim.  Başkan Uysal'ın konuşmasında, eşi Sevim Uysal, BBP Ereğli İlçe Başkanı Turabi Çelik ve Belediye Meclis Üyesi Aday Adayları ile Kepez Muhtarı Baki Karaarslan, Önceki Dönem Belediye Meclis Üyesi Aydın Karadağ'da hazır bulundu"