Açıkça insan sağlığını tehdit eden cüruf maddesinin Alaplı ile Ereğli sınırları arasında depolanması konusundaki girişimler çevre konusunda duyarlı vatandaşların büyük tepkisine neden oldu. İlçenin geleceğini tehdit eden bu kimyasal deponun yapılmamasını isteyen vatandaşlar, Belediye Başkanı Nuri Tekin’e “Sen delikanlı adamsın tavrını net bir biçimde ortaya koy” diye seslenirken, diğer yandan da imza kampanyası başlattılar.

     Change.org’da “Alaplı’ya Kimyasal atık deposu (cüruf tesisi) kurulmasını istemiyoruz.” Başlığıyla sosyal medyada yapılan  paylaşımlara kısa zamanda yüzlerce imza atıldı. Kampanyayı başlatanlar, şu mesajla duyarlılık istediler:

“Zonguldak’ın Alaplı ilçesine Ereğli’nin Erdemir fabrikası için cüruf arıtma tesisinin kurumasını istemiyoruz. Eğer söylendiği gibi atık suları tehlikeli değilse Ereğli Belediyesi neden kendi ilçelerinde kurulacak ya da kurulmuş olan cüruf tesislerini mühürletti? Ayrıca bu proje için ÇED gerekli değildir kararı alınmış ama nasıl alınmış bu konuya da açıklık getirilmesi gerekmiyor mu? Cüruf Tesisi için bir gölün doldurulacak olması ve Alaplı balıkçı barınağına akan bir dereyi bünyesinde barındıran bu gölün Köylere, Alaplı’ya, Plajlara çok yakın bir mesafede olması da insan sağlığına önem verilmediğini göstermiyor mu?
Annemin çocukluğunda fok balıklarını bile gördüğü Alaplı’nın İncivez koyunda çocuklarımız artık Hamsi bile göremeyecekler. Lütfen kampanyamıza destek olunuz.”

Bilindiği gibi, Ereğli ile Alaplı ilçe sınırlarının başladığı İncivez altında cüruf deposu kurulması için harekete geçilmişti.

İMZA VERMEK İSTEYENLER AŞAĞIDAKİ LİNKE TIKLAYABİLİR

https://www.change.org/p/alapl%C4%B1-belediyesi-alapl%C4%B1-ya-c%C3%BCruf-tesisi-kurulmas%C4%B1n%C4%B1-istemiyoruz-alaplibld

Haber: Eyüp Bektaş