Kdz. Ereğli Belediye Meclisi'nde ilçenin geleceğini ipotek edecek kararlara evet demeyen Halil Bozkuş'u sindiremeyen Belediye Başkanı, şimdi de Bozkuş'a ait  petrol istasyonun giriş yollarını beton dökerek kapatıyor.

En son olarak terminal alanındaki belediyeye ait arsanın satışına karşı çıkan Halil Bozkuş ve arkadaşlarına savaş açan belediyenin başkanı, encümen seçimlerin de yaşanan tartışmaların faturasını da belediyenin hukukçusu Celal Tatar'a keserek (atalardan CHP'li) Tatar'ın emekliliğini istemişti. Söz de 'sevgi, barış, dostluk' diyen Belediyenin başkanı encümen üyeliğinden istifa etmeyen Nejat Bakan'ın oğlunu da işten atmıştı.

Belediyenin kamu gücünü;  kurum, kuruluşlar ve kişiler üzerinde baskı aracı olarak kullanan ve bunu alışkanlık haline getiren belediye başkanı, daha önce de bazı kavşakları keyfi olarak kapatmış ama yargı bu uygulamaları durdurarak halkın hizmetine açmıştı.

Kişisel hırslarını tatmin etmek için uyguladığı baskılar ile toplumsal barışı bozan ve kentte huzursuzluk yaratan belediye başkanı, kişileri cezalandırma hırsının son uygulaması olarak petrol istasyonunun yollarını betonla kapatırken, vatandaşın ulaşım hakkını da gasp ediyor.