AKP Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Erol Şahin, CHP Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Yaşar Balcı’nın Milletvekili Fazlı Erdoğan’ı kınamasıyla ilgili açıklamasına yanıt verirken, Balcı’yı kınadı.

 

Karşılıklı kınama olayında Şahin’in açıklaması şöyle:

 

“CHP ilçe Başkanı Sayın Yaşar Balcı’nın Milletvekilimiz Sayın Fazlı Erdoğan hakkında internet sitenizde bir haber okudum ve çok üzüldüm. Yaşar Balcı olayın ne olduğunu bilmeden konuşuyor.  Biz 60 tane sivil toplum örgütünü davet ettik, 40’ı katıldı. Ençok bağıranlar ise katılmadı. Biz Ereğli Ticaret Odası’na ve Ereğli’ye bakanları taşıdık. Her davetine icap ettik. Ancak Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Ereğli’nin sorunlarının ele alındığı ve konuşulduğu, hizmetlerin ve yapacaklarımızın anlatıldığı toplantıya icabet etmedi. Bu toplantıyı düzenleyen iktidar temsilcisidir. O’nun adına Ereğli teşkilatıdır. Eğer Ereğli TSO’nun söyleyebilecekleri yoksa diyebilecek lafım yok. Eğer diyecek sözü var ve gelmediyse, Ereğli halkına, işadamlarına ve tüccarına havale ediyorum.

Ben Ticaret ve Sanayi Odası’nın tüm toplantılarına yine katılacağım. Ereğli’nin küsme ve kavganın olmayacağı bir kent olması gerekiyor. Herkesin iktidardan neyi nasıl isteyeceğini de çok iyi bilmesi gerekiyor. Kimse bizim iyi niyetimizi su istimal etmesin. Bizi sınayıp denemeye kalkmasın.

Yaşar Balcı’yı kınıyorum. Biz kimseyi zorla bir yere davet etmedik. Ancak medeni ilişkiler ziyaret etmeyi ve edilmeyi mecbur kılar. Görgü kurallarını öğretecek değilim. Biz CHP’yi parti olarak iki kez ziyaret etmemize rağmen, CHP iadei ziyaret yapmamıştır. Ama faydası olacaksa ben üçüncü kez ziyaret ederim.”