ZERÇEV ile ERİŞGEM’in başkanı olan Cevat Kır’ın çeşitli incelemelerde bulunmak üzere İtalya’ya gideceği bildirildi.

Bu konuda yapılan yazılı açıklamada şu bilgi verildi:

Özellikle yaşanan ekonomik krizin etkilerinin hissedilir bir şekilde azaldığı gözlemlendiği şu günlerde, çelik sektörüne dair bilgi edinmek amacı ile İtalya’da değişik temaslarda bulunacak olan Cevat Kır İtalya’da ki ileri gelen çelik şirketleri ile görüş alış verişinde bulunacak.

Krizin ardından sektördeki hareketliliğe dikkat çeken Kır “2010 yılı için çelik piyasasında tahminleri gerçekleşmediğini gözlemlemekteyiz. Özellikle yılın 2. yarısında fiyatların düşüşe geçeceği tahmin ediliyordu. Ancak, dünyada fiyatların belirlenmesinde etkili olan Çin’in üretimlerini kısması ve dünya da çelik sektöründe söz sahibi olan firmalarında buna ayak uydurması ile fiyatlar beklenilenin aksine düşüş göstermedi. Dünya genelinde gözlenen fiyat politikası bizleri de ihracat yapabilme açısından avantajlı bir pozisyona getirmektedir.  Bu bilgilerin ışığında, hem yeni pazar arayışları hem de çelik sektöründe İtalya’ da marka olmuş firmaları ziyaret ederek fikirlerimizi paylaşacağız. Krizin İtalya’da ki etkilerini yerinde gözlemleme fırsatı bulacağımıza inanıyorum. Geçtiğimiz yıla nazaran çelik üretimi % 45 arttığı gözlemlenen İtalya’da ki bu artışın tüketimin aynı orantıda arttığı şeklinde yorumlanması durumunda, İtalya’nın çelik sektörü açısında hareketli bir pazar olduğunu söyleyebiliriz” dedi.

Gezilerinin süresini 4 gün olarak planladığını söyleyen Kır, bu gezinin ülkemiz açısından da yararlı olacağına inandığını ifade etti.