Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ali Topaloğlu, Zonguldak'ta kiraların yüksek olduğunu belirterek, Özellikle öğrencilerin yoğun olarak geleceği bu dönemde ev sahipleri bunu fırsat bilerek astronomik fiyatlar talep ediyor.
Belediyenin öncülüğünde rayiç bedeller belirlenmeli, kiralamalar buna göre yapılmalı, kira artışları buna göre düzenlenmeli dedi.
Başkan Topaloğlu, yazılı açıklamasında şunları söyledi;

ÖNLEM ALINMAZSA, BU KONUDA DEĞİŞİK ETKİNLİKLER YAPACAĞIZ
Kentimizde kira artışları aldı başını gidiyor. Özellikle öğrencilerin yoğun olarak geleceği bu dönemde ev sahipleri bunu fırsat bilerek astronomik fiyatlar talep ediyor. Diğer yandan ilimize atanan kamu çalışanları ve diğer çalışanlar, hayat pahalılığından ve kiraların yüksekliğinden bir an önce kenti terk etmek istiyorlar. Bu durum kente hizmet yerine kentten gitmeyi planlamak, buradaki verimliliği azaltmaktadır.
Ayrıca bu durum Zonguldak için kötü imaj yaratmaktadır. Bu konuda kent yöneticileri gerekli önlemleri almalıdır. Kiralanan evler gerçek rakamı beyan ediyor mu, kiralar bankaya yatıyor mu? Belediyenin öncülüğünde rayiç bedeller belirlenmeli, kiralamalar buna göre yapılmalı, kira artışları buna göre düzenlenmeli. Üniversite öğrencilerinin geleceği bu dönemde çocuklarımızın rahat bir ortamda eğitim öğretim görmeleri için gerekli önlemler yetkililer tarafından alınmalı. Tüketici Hakları Derneği olarak önlem alınmazsa, bu konuda değişik etkinlikler yapılacaktır.