Kdz. Ereğli Vergi Dairesi Müdürü Ergun Gülmez düzenlediği basın toplantısında,  kira gelirlerini zamanında beyan edemeyen mükelleflere verilen son bir fırsatı kamuoyunda duyurdu.
Beyannamede bulunmak istemeyen mükelleflere yönelik 5 yıllık geriye dönük inceleme başlatacaklarını da ifade eden  Ergun Gülmez şunları vurguladı:

MAĞDUR OLMALARINI
İSTEMİYORUZ
Bilindiği üzere 29 Mart 2012 tarihinde beyanname verme süresi sona erdi. Ancak beyanname vermeyi unutan mükelleflerimizin olduğunu gözlemlemiş bulunuyoruz. Bu mükelleflerimiz beyanname verme tarihinden itibaren 15 gün içinde kendiliğinden beyanname de bulunurlarsa, pişmanlık da beyannamede bulunabilirler. 2 bin 800 TL indirim hakkına sahipler, biliyorsunuz artık gayrimenkul sermaye ile ilgili olarak bizim çok ciddi çalışmalarımız var. Bankalara ödenen paraları tespit ediyoruz. Gayrimenkul ile ilgili tapulardan bilgi alıyoruz. Belediyelerin emlak bilgilerine ulaşabiliyoruz. Ayrıca apartman ve site yöneticileri ile irtibata geçip, kimlerin kira geliri elde ettiğini, kimlerin kiraya verdiğini görme imkanına sahibiz. Kiracılarında ifadelerine başvurabiliyoruz. Bu nedenle mükelleflerimizin mağdur olmasını arzu etmiyoruz.
Bu süreyi mükelleflerimiz iyi kullansınlar. Gelip kendiliğinden beyannamelerini versinler, bizler kendilerine her konuda yardımcı olmaya hazırız, beyanname doldurma dahil, mükelleflerimiz bizden her türlü bilgiyi alabilirler.

ÖDEMELER BANKA VEYA PTT ŞUBELERİNE
Borcu olanlar, mükellefiyet durumuna ilişkin bilgi isteyenler herkese açık durumda bilgi verebiliriz. Biliyorsunuz meskenler ile ilgili kira gelirleri 500 TL üzerinde ise bankaya veya PTT'ye yatırma zorunluluğu var. İşyerlerinde böyle bir sınırlama yok, miktarına bakılmaksızın mutlaka bankaya veya PTT'ye yatırma zorunluluğu var. 1 Kasım 2008 tarih ile bu zorunluluk uygulamaya geçilmiş bulunmaktadır. Çağrımıza rağmen beyannamede bulunmak istemeyen mükelleflerimiz tespittedir. 5 yıllık geriye dönük inceleme başlatacağız. Bunlara vergi ve gecikme cezası uygulama durumunda kalacağız. Kiracılara da ödemelerini banka veya PTT'lere yatırmalarını, mülk sahiplerine de kiralarını beyan etmelerini önemle duyuruyorum.