Kdz.Ereğli Belediyesi, Kestaneci Mahallesi'ndeki piknik tesisi için Kdz.Ereğli Orman İşletmesi'nde kiralanan alanın tahsisi yapıldı ve kiralama protokolü imzalandı.

Mülkiyeti Orman İşletmesi'nde ait olan ve Kestaneci Mahallesi sınırları içerisinde bulunan 20 bin metrekarelik alanda ilçenin temel ihtiyaçlarından biri olan piknik ve dinlenme tesisi oluşturmak için bir süre önce çalışmalarına başlayan Kdz.Ereğli Belediyesi, söz konusu alanın kiralamasını gerçekleştirdi. Üç yılda bir yenilenecek protokole Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve Kdz.Ereğli Orman İşletme Müdürü İsmail Poyraz imza attı.

Posbıyık, kent halkı için önemli bir sosyal projeye imza atılacağını belirterek, Kestaneci Mahallesi sınırları içinde bulunan ve kent merkezine yakın noktada olan 20 bin metrekarelik bu alanın kiralanması konusunda emeği geçenlere teşekkür etti. Kiralama işlemlerinin tamamlanmasının ardından piknik tesisinin hazırlanması için çalışmalara hız vereceklerini kaydeden Posbıyık, kent insanına yakışan bir mesire alanı yapılacağına da vurgu yaptı.

Orman İşletme Müdürü İsmail Poyraz'da açıklamasında bir kent içinde yaratılacak mesire yeri için en uygun alanın bulunduğunu belirterek, "Şehre çok yakın bir mesafede bulunan ve çok da güzel bir ormanlık alanın belediyemize tahsisi bizleri çok sevindirdi. Bu alanda yapılacak bu tesisle halkımızın güzel anlar geçirebileceği bir mesire alanı yapacağız" dedi.