31 Mart 2019 yerel genel seçimlerinde Kdz. Ereğli Belediye Başkanlığının yeniden kazanılması, CHP’de ilçe kongresine de hareket getirdi. 20 Ağustos 2019 Salı günü yapılacak olan olağanüstü ilçe kongresinde ilçe başkan adaylığına Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın eşi Neriman Posbıyık’ın da soyunması, seçimlere  hem heyecanı artırdı hem de demokratik mücadelenin daha da keskinleşmesine neden oldu. CHP’liler bu kongrenin kıran kırana geçeceğini ve kazananın da son andaki  olası gelişmelere bağlı  olacağını vurguluyorlar.

Kdz. Ereğli Belediye Başkan aday adaylığı için ilçe Başkanlığından istifa eden Sertan Ocakçı’nın yeniden ilçe başkanlığına aday olmasının ardından kendi ekibini kurarak seçimlere çok iddialı bir biçimde hazırlanması dikkatlerden kaçmıyor.  Siyasi kulislerde “Bu seçim Sertan Ocakçı ile Neriman Posbıyık arasında geçer” biçiminde yorumların öne çıktığı siyasi gelişmeler, son anda sürpriz ittifakların oluşacağına dönük iddiaları da  kuvvetlendiriyor. Kongrede oy kullanacak 367 delegenin Sertan Ocakçı’nın döneminde belirlenmesinin de  Ocakçı’nın en büyük şansı olduğu ifade ediliyor.

Şu anda açıkça adayım diyenlerden biri olan Ali Kocamanoğlu’na,  Posbıyık’lara “Hanedan” suçlaması yapan il genel meclis üyesi ve eski ilçe Başkanı Hayrettin Kartal ile diğer iki il genel meclis üyeleri ile  Belediye Meclis üyesi Yaşar Balcı’nın açıkça destek vermesi  seçimde sürpriz yapabileceği yönündeki görüşleri  gündemde tutuyor.

Bayramdan sonra adaylığını açıklayacağını ifade eden Fikret Fota’nın adaylıktan çekildiği öğrenildi. Diğer yandan ilçe başkan adayı olacağı gündemde olan Sevdekar Aras ile Asiye Ayhan Sarı’nın  aday olmak için yüzde 10 şartı olan 38 delegenin imzasını alabilmek için çalıştıkları belirtiliyor.

CHP’liler, önümüzdeki dönem milletvekili seçimleri için bu ilçe kongresinin çok önemli olduğunu söylüyorlar.  

Haber: Eyüp Bektaş