Kdz. Ereğli’de SMMM Enis Kıran, Mecliste kabul edilen Torba Kanununu değerlendirdi. Kanuna göre 4/B’li olarak çalışan yüz bin kişinin kadroya alınacağını belirten Kıran, on sekiz yaşını tamamlamamış engelli aylıklarında engelli yakını da genel sağlık sigorta kapsamına alınacağını ifade etti.
Ayrıca yüzde kırk ve üzeri engelli vatandaşların demir ve deniz yollarının şehir içi ve şehirlerarası hatlarından ücretsiz olarak yararlanabileceğinin altını çizen SMMM Enis Kıran, yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi;
“Mecliste kabul edilen Torba Kanunu'nda kamu kurumlarında sözleşmeli olarak çalışan ( 4/B ) yüz bin kişi kadroya alınacak. Sürücü belgeleri süreli verilip, ilk defa sürücüsü belgesi alanlar 1 yıl aday sürücü olacak. Sürücü belgeleri yurtdışında da geçerli olacak. Ehliyet yenilemede 15 lira ücret alınacak. Yaklaşık olarak elli üç bin muhtarın aldığı 460 liralık ödenek 875 liraya çıkartılacak. Köy korucularından 55 yaşını doldurup ayrılanların en düşük aylığı 652,72 liraya, en yüksek aylığı 883,10 liraya yükselecek. Silahlı kuvvetler, jandarma, sahil güvenlik ve emniyet teşkilatındaki patlayıcı maddelerin imhası, nakli, depolanması sırasında hayatını kaybedenler ile malul olanlara aylık bağlanacak. Özel sosyal hizmet kuruluşlarında yapılan denetimlerde çalışma şartlarında eksiklik ve aykırılık tespit edildiğinde aylık net asgari ücretin ( 805 TL ) 10-50 katına kadar ceza verilecek. Bir yıl içinde beş kez para cezası alan kuruluş kapatılacak. On sekiz yaşını tamamlamamış engelli aylıklarında engelli yakını da genel sağlık sigorta kapsamına alınacak. Altmış beş yaşını doldurmuş muhtaç, güçsüz ve kimsesizlere fazla ödenmiş aylıklar nedeniyle çıkarılan borç ve para cezaları ile faizler affedilecek. Köylerde ve mezralarda yapılacak konut, bakkal, manav, berber, lokanta ile kooperatif binası gibi yapılar için yapı ruhsatı aranmayacak. Mera, yaylak ve kışlakların geçici yerleşim alanı yeri olarak uygun görülen kısımları talep sahiplerine bedeli karşılığında 29 yıla kadar tahsis edilecek. Çalışma Bakanlığı ve ilgili kuruluşlarındaki müfettişler, plancısı, peyzaj, iç mimar gibi meslek mensuplarının ve temel fen bilimleri eğitimi almış olan biyologlar da iş güvenliği uzmanı olabilecek. Öğrenci seçme ve yerleştirme merkezinin sınavlarında bireysel veya toplu olarak kopya çeken kişilere 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası verilecek. Görevinin gereklerine aykırı hareket eden sağlık personeli hastaya zarar verdiğinde 3 aydan 1 yıla kadar meslekten geçici olarak men edilecek. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, banka kartı ile yasa dışı bahis ve şans oyunlarında kullanılmasını önlemekle yükümlü ve yetkili olacak. Belediyeler tarafından spora verilecek desteğin sınırı, bir önceki yılki vergi gelirlerinden belediyeler için tahakkuk edecek miktarın binde 7'sinden 12'sine çıkarıldı. Vazife malulü kamu görevlilerinden hayatını kaybedenlerin ana babalarına aylık bağlamada aranan muhtaçlık şartı kaldırılacak. Bu kapsamda hayatını kaybedenlerin ana ve babasına bağlanan aylığın toplamı asgari ücretten az olamayacak. 
Harp malulleri ile nakdi tazminat ve aylık bağlanmasına ilişkin kanun kapsamında olan ancak hayatını kaybedenlerin yakınlarına 2, malül olanlara 1 istihdam hakkı verilecek. Harita, plan, etüt ve projeler yetkili kuruluşlar dışındaki meslek odaları dahil başka kurum ve kuruluşun vize ve onayına tabi tutulmayacak, tutulması istenemeyecek. Böylelikle TMMOB'un plan ve projelerde vize ve onay yetkisi kaldırılmış oldu. 
Yüzde kırk ve üzeri engelli vatandaşlar da demir ve denizyollarının şehir içi ve şehirlerarası hatlarından ücretsiz olarak yaralanacak.”