Ereğli ve Alaplı da eş zamanlı yapılan operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alındı. Ereğli'de ve Alaplı'da eş zamanlı olarak saat 04.30'da gerçekleştirilen operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alındı. Alaplı da Şoförler Odası Başkanı Kemal Çam, Alaplı Belediyesi eski Muhasebe Müdürü Fikret Aydın, Ereğli ve Alaplı Adliyesinde görevli 1'er kişi olmak üzere toplam 23 kişinin gözaltına alınmasının ardından hareketli dakikalar yaşandı. Gözaltına alınanlar Ereğli Emniyet Müdürlüğüne getirildi, Alaplı'da emniyetin Ankara'dan gelen talimatla gerçekleştirdiği operasyona Alaplı İlçe Jandarma Komutanlığı da destek verdi. Gözaltına alınanlar daha sonra sorguları yapılmak üzere Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğüne getirildiler. Gözaltına alınanların Zonguldak Emniyet Müdürlüğündeki sorguları sürüyor. Şahıslar hastaneye götürülerek sağlık kontrolünden geçtikten sonra İl Emniyet Müdürlüğüne tekrar getirildiler. Öte yandan 23 kişinin gözaltına alınmasının ardından operasyon kapsamında 1 kişi gözaltına alındı ve sayı 24'ü yükseldi.

Emniyet operasyonun adına da KİRAZ koydu. Operasyon kapsamında aralarında Mustafa Likoğlu, Fikret Aydın'ın da bulunduğu 8 kişi serbest bırakılırken 16 kişi Ankara'ya gönderildi.

Edinilen bilgilere göre Ereğli'de daha önce gerçekleştirilen operasyonla bir bağlantılarının olmadığı bunun ayrı bir operasyon olduğu belirtilirken Ankara'ya gönderilen 16 kişi çete kurmak, evrakta sahtecilik, ihalelere fesat karıştırma, rüşvet, tefecilik, adam öldürme, adam öldürmeye teşebbüs gibi suçlardan yargılanacaklar.