Devrek yol ayrımında DSİ’nin çalışmaları tamamlamasının ardından kırılan kanalizasyon borularından sızan sular dere yatağına akıyor.

Kavaklık Deresinde yaşanan sel taşkınlarının önüne geçmek amacıyla Devrek Yol ayrımı güzergahında Devlet Su İşleri tarafından gerçekleştirilen çalışmaların tamamlanmasının ardından geriye çalışmalar sırasında kırılan borulardan akan kanalizasyonlar kaldı. Kanalizasyonların dere yatağına akması çevre kirliliği yaratırken bu bölgedeki vatandaşlarda sorunun çözülmesi için gazetemiz muhabirini aradılar. Gazetemiz muhabirine açıklamada bulunan vatandaşlar, söz konusu alanda yapılan çalışmaların tamamlanmasının ardından yüklenici firmanın çalışmalar sırasında kanalizasyon borularını kırması ve onarmaması ile sorunun yaşandığını belirttiler. Vatandaşlar, “Çalışmalar yapıldı, iyi de oldu teşekkür ederiz ancak bu çalışmalar sırasında kanalizasyon boruları kırıldı. Onarılmadığı için de kanalizasyon borularındaki tüm pislikler dere yatağına akıyor. Kötü kokunun yanı sıra hem çevre kirliliği hem de pislik yuvası haline dönüştü.
Yetkililerden bu konunun çözümü için de biran önce harekete geçmelerini istiyoruz” sözleri ile tepkilerini dile getirdiler.