Zonguldak İl Genel Meclisinin Nisan Ayı 3. Birleşiminin gündemde bulunan 3 adet komisyon raporu ve verilen 2 adet önergenin görüşülmesi tamamlandı. Buna göre; gündemin 3 maddesinde bulunan Kdz. Ereğli İlçesine bağlı Ballıca Köyü – Kireçlik Bölgesi diye bilinen kireçlik sahili ve kireçlik şelaleleri bölgesi ile ilgili Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler, Çevre ve Sağlık, Plan ve Bütçe, Turizm, Ar-Ge, İçişleri Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 2 – 3 – 8 – 3 – 3 – 5 sayılı raporları oy birliği ile kabul edildi.


 



İl genel meclisinin aldığı diğer kararlar şöyle:

 

Gündemin 4. maddesinde bulunan, Gökçebey İlçesi Gaziler Köyü Köprübaşı Mahallesi yolunun İdaremizin yol ağında bulunmadığı, ayrıca bu mahallenin köy yerleşik alanı içinde olmaması nedeniyle köyde yaşayan vatandaşların kamu hizmetlerinden faydalanamadığı ile ilgili İmar ve Bayındırlık, Plan ve Bütçe, Köylere Yönelik Hizmetler Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 3 – 9 – 3 sayılı raporları oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 5. maddesinde bulunan, İlimiz, Alaplı ilçesi Aşağıdağ Köyünde bulunan mevcut alanın, gençlerin futbol oynayabilecekleri bir alan haline getirilmesi ile ilgili Gençlik ve Spor ile Köylere Yönelik Hizmetler Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 3 – 4 sayılı raporları oy birliği ile kabul edildi.

Gündeme 6. madde olarak alınan, Kdz. Ereğli ilçesi 2017 yatırım programında bulunan işlerin önergede belirtilen şekilde revize edilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Gündeme 7. madde olarak alınan, Merkez ilçeye bağlı Beycuma – Karadere – Karapınar – Saraycık - Ayvatlar grup yolunun Karadere - Karapınar arasında kalan 2 km. lik bölümü ile ilgili önerge görüşülmek üzere, İmar ve Bayındırlık, Köylere Yönelik Hizmetler ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesi oy birliği ile kabul edildi.

Bir sonraki toplantının 06.04.2017 Perşembe günü saat: 10:00 da İl Genel Meclis Toplantı Salonunda yapılmasına karar verildi.