Haber-Yorum: Kdz. Ereğli-Zonguldak arasındaki Ballıca ile Bayat Köyleri arasında kalan Kireçlik sahillerinin çöp içinde kaderine terk edildiğini fotoğraf ve video kayıtları ile muhataplarına havale eden bu haberimiz, bir kez daha “aman sendeciliğin” gerçeğini ortaya koyuyor.

Zonguldak il Genel Meclisinin aldığı “oybirliği kararla” ilimizin tek kamping alanı olarak ilan edilen Kireçlik sahillerinin çok yönlü kirlenmeye açık halde tutulması şu yaz  sezonunda herkesin ayıbı  fotoğrafı oldu.

Şelaleri ile de ünlü Kireçlik’in son hali gerçekten büyük utanç verici. Biz Kireçlik’e gittiğimizde önümüzdeki Fransız turistler de, Kireçlik’i internetten görüp merak ederek geldiklerini belirtirken, gördükleri manzara karşısında şaşkınlıklarını ifade ettiler. Sahilin yakılmış çöp yığınları, atılmış her türlü çöpün işgalindeki hali, her vatandaşı rahatsız eder. Kireçlik’e gelenlerin bu rezil durumu görünce tepkisini küfrederek göstereceği duruma müdahale etmesi gerekenler kim?

Sorular o kadar çok ki!

Her platformda Kireçlik sahili ve şelalelerini anlattığımız onca haberden sonra bugün gördüğümüz o manzara içimizi acıttı ve gerçekten çok üzüldük.

Oysa Kireçlik çok yönlü turizme açılabilecek en önemli sahillerimizden biri.

Ki, alınmış bir de kamping alanı kararı da var iken…

Eyüp Bektaş