Taşdelen, başlattıkları girişimin komisyona sevk edildiğini ve gelecek raporun ardından ödenek çıkartılarak Kireçlik’e çok yönlü yatırım planlaması yapılacağını bildirirken,  ‘günü birlik turizmi’ canlandırmayı amaçladıklarını ifade etti.

Bir dönem Bülent Ecevit Üniversitesi’ne tahsis edilen ve bu alanda Su Ürünleri Fakültesi kurulması düşünülen ancak Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer tarafından rafa kaldırılan Kireçlik’e İl Genel Meclisi sahip çıktı. İl Genel Meclis Üyesi Ayhan Taşdelen, daha önce Gazetemiz Muhabirlerinden Eyüp Bektaş ile birlikte gidip incelediği Kireçlik’in günü birlik turizm alanı olması yönünde adım attıklarını belirtirken, bölgenin hem deniz hem de şelaleleri ile çekim merkezi olabileceğini vurguladı.

Bu girişimi; kendisinin dışında, Rıfkı Gültekin, Sadettin Arslan ve İsmail Terzi’nin imzaladığı önerge ile İl Genel Meclisinin gündemine getirdiklerini ve kabul edildikten sonra da komisyona sevk edildiğini kaydeden Ayhan Taşdelen, “Bu önümüzdeki günlerdeki çalışmalardan sonra Nisan ayında meclisten geçecek ve yatırım programına alınacak. Ereğli’mize ve Zonguldak’ımıza yeni bir turizm alanı ve farklılıklar yaratmak için elde etmiş olduğumuz imkanı bölgeye yeni bir çevre edinme ile ilgili çalışmalarımız süratle ilerliyor. Ve güzel bir şey yaptığımızı düşünüyorum.” Dedi.

Komisyon raporunun gelmesinden sonra Kireçlik’in ulaşımı başta olmak üzere sosyal yaşam alanı olarak günü birlik turizme hizmet edeceğine dikkat çeken Taşdelen’in açıklaması şöyle:





2017 PROGRAMINA ALINMASI İLK HEDEF

“Biliyorsunuz daha önceden de birlikte gitmiş olduğumuz, Ereğli’de Yalı bölgesi dediğimiz doğayla güneşin denizin iç içe olduğu bölgemiz Kireçlik bölgesiyle ilgili bir sözümüz vardı size. Onu diyorduk ki 2017’nin Şubat ayında ama olsun Mart ayında da olsa Meclis’te bugün itibariyle gündeme aldık. Ve meclise girdi komisyonlarımıza havale oldu. Buranın turizme açılması deniz sahasının oradaki şelalelerin keşfedilmesi günü birlik ziyaretlerin yapılması için meclise önergemiz geçti bugün. İnşallah bununla ilgili bir çalışma yapıp 2017 yılındaki yatırım programına alırsak orada bir turizm alanı çalışması günü birlik turizm ileride daha farklı bir turizmde plaj olsun alanların düzenlenmesiyle ilgili bir çalışma yapıp bunu rapor haline getireceğiz. Meclisimiz bu ay içerisinde bir rapor yazacak bununla ilgili çalışacak komisyonlar belirlendi. Bu önümüzdeki günlerdeki çalışmalardan sonra Nisan ayında meclisten geçecek ve yatırım programına alınacak. Ereğli’mize ve Zonguldak’ımıza yeni bir turizm alanı ve farklılıklar yaratmak için elde etmiş olduğumuz imkanı bölgeye yeni bir çevre edinme ile ilgili çalışmalarımız süratle ilerliyor. Ve güzel bir şey yaptığımızı düşünüyorum. Ereğli’ye inşallah hayırlı uğurlu olur.



ÇAVUŞAĞZI GİBİ KİREÇLİK’TE GÜNÜ BİRLİK TURİZM ALANI İLAN EDİLECEK

Kireçlik’te Çavuşağzı gibi günü birlik turizm alanı kapsamında olacak. Buralardan günü birlik turizmden faydalanmak isteyenlere Harmankaya Şelaleleri diye bir örnek çalışmamız var Zonguldak Merkez’de ona benzer burada en büyük avantajımız orada deniz yok burada hem şelale hem denizin olduğu güzel bir koyun olduğu nadide bir yer Kireçlik. Daha önce de beraber gitmiştik oraya orada güzel görüntüler vermiştik. Eşsiz güzel doğası denizi koyu insanların hakikaten günü birlik olarak dinlenebileceği denizine girebileceği hakikaten güzel bir çalışma olacak diye düşünüyorum ve bu diğer yerlerden daha etkin olacak. Bölgemizdeki daha etkin bir yer olacak. İnsanlarımızın Ereğli’de artık denize girebilecek bir alan yok, günü birlik gidebileceği bir alan yok burada yeşilliklerin içerisinde bir alan yaratmaya çalışıyoruz. İnsanların nefes alacağı rahat bir gününü geçirip dinleneceği ailece gideceği mekanlar yaratmaya çalışıyoruz. Burada turizm olarak hem bölgemize hem de şehrimize katkı sağlamayı düşünüyoruz. Yolunu da mutlaka gündeme alıp onu da programa koyacağız inşallah.” 




İLGİLİ HABERLER:

www.ereglionder.com.tr/genel/kireclike-tasdelen-sozu-h66198.html

www.ereglionder.com.tr/yasam/o-selalelere-gittik-h66520.html