Hema’nın Köseağzı’ndan sonra Kireçlik’te kurmak istediği termik santral projesi yattı. Kireçlik ZKܒye araştırma merkezi kurması için Maliye Bakanlığı tarafından tahsis edildi.

 

 

Hema’nın şimdi yine termik santral kurma girişimlerine devam edeceği ve bu kez Kandilli veya Alacağzı başvurusuna hazırlandığı öğrenildi. Hema’ya bu konuda en büyük destek AKP’li Gökçeler Belediyesi’nden veriliyor.

 

 

Karadeniz Ereğli’nin tepesine ikinci kez kanser bacası kurma girişimi boşa çıktı. TTK Armutçuk Müessesesi’nin Alacaağzı kömür ocağını rödevans sistemiyle çalıştıran Hema; önce Köseağzı’nda şimdi de Kireçlik’te kurmak istediği termik santral girişiminde sonuç alamadı. Kireçlik’teki sahil boyunda bulunan yaklaşık 45 dönümlük arazi Zonguldak Karaelmas Üniversitesi’ne araştırma merkezi kurmak üzere  Maliye Bakanlığı tarafından tahsis edildi.

Konuyla ilgili gazetemiz muhabirinin sorularını yanıtlayan ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz olayı doğruladı ve tahsisle ilgili haberin kendisine bildirildiğini açıkladı. Açıkgöz, "geçtiğimiz hafta Maliye Bakanının danışmanı ile bu konuyu görüşmüş ve tahsisin yapılması konusundaki talebimizi iletmiştim. Aradılar beni ve tahsis yazısının çıktığını bildirdiler" dedi.

 

Açıkgöz verilen desteklere de çok teşekkür ettiğini belirtti.

 

Bilindiği gibi Hema daha önce de Kdz. Ereğli’nin özellikle sosyal yaşamda geleceği olan kentin doğu yakasındaki Köseağzı’nda termik santral kurmak istemişti. Bu santrale karşı yöre halkının yaptığı eylemler ses getirmiş ve Hema’nın başvurusu Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından format edilmeyerek geri çevrilmişti.

 

ŞİMDİ NE OLACAK?

 

Kireçlik’te termik santral kurulma girişimlerine karşı yöre halkından ve kamuoyundan çok sert tepkiler alan AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan “tamam Kireçlik’e kurulmasın ama bir başka yere kurmak istediğimizde ise karşı çıkılmasın” sözleriyle pazarlık yapmıştı.

 

Şimdi gözler Kandilli’de. Bölgeye kanser bacası kurma girişimlerine bu kez Kandilli veya Alacaağzı’nda devam edileceği sanılıyor. “Termik santral kurulsun” sözlerini sıkça ifade eden AKP’li Gökçeler belediye Başkanı Bekir Çolak’ın bu tavrı ise şaşkınlık yaratıyor.