Eyüp Bektaş’ın Haberi: Zonguldak il Genel Meclisi üyeleri Kireçlik’e giderek sahil ile şelalelerini gezdi ve hazırlanacak rapor için yerinde bilgi aldı. İl Genel  Meclis Başkanı Necdet Karabela başta yol olmak üzere bu bölgenin bakir güzelliğini turizme kazandıracaklarını ifade etti. Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Dilek Klav’da Kireçlik’in kamping turizmine açılabileceğine vurgu yaparken.  İl Genel Meclis Üyesi Ayhan Taşdelen, özellikle iç turizm açısından  Zonguldak’ın, Ereğli’nin tanıtılmasını düşünerek bu çalışmanın başlatıldığını kaydetti.





Zonguldak İl Genel Meclisinin; Kültür ve Turizm  Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonu ve  Köylere Yönelik Hizmet Komisyonu’nun başkan ve üyeleri Kdz. Ereğli’nin Ballıca ve Bayat Köylerinin arasında kalan Kireçlik sahiline gelerek, bu  alanın ve bölgenin turizme kazandırılması yönünde çok yönlü araştırma ve inceleme yaptılar.





İl Genel Meclisi’nin Başkanı Necdet Karabela’nın da bizzat katıldığı komisyonların ortak çalışmasında gelen heyeti Ballıca  Köyü Muhtarı Nazım Civelek, öğretmen Naci Açıkgöz ve köy halkı karşıladı.

Ballıca Köyü ile Kireçlik arasındaki yaklaşık 1,5 kilometrelik yolun sanat yapılarının da yapılmasının sağlanarak, yolun tüm onarımının bitirilip öncelikle yol sorununun çözülmesi gerektiğini belirten komisyon üyeleri, sahilin doğa ile bütünleştiği o tertemiz güzelliğini çok beğendiklerini ifade ettiler.





Daha sonra üç ayrı şelalenin bütünleştiği Şelaleler Bölgesi’ne giden komisyon üyeleri, birinci şelaleden sonra ileriye gidemediler. Suyun yüksekliği ve kıyafetlerinin uygun olmaması nedeniyle ilk şelaleden (Biz ilk gittiğimizde, mor kelebeklerin seyrettiğimiz ve bu alan Mor Kelebekler Şelalesi olsun dediğimiz alan) geri dönmek zorunda kalırken, “en yakın zamanda bu kez o zorlu yürüyüşe uygun kıyafetler ile gelerek tümünü göreceğiz” açıklaması ile geriye döndüler.





“TURİZME KAZANDIRMAK İSTİYORUZ”

İncelemelerini tamamlayan İl Genel Meclisi komisyon ve üyeleri adına gözlemlerini açıklayan Meclis Başkanı Necdet Karabela   “Sayın Başkan Kireçlik’e geldiniz sahibi gördünüz sanıyorum ilk defa geldiniz.  Şelalelerin Ş’sine gittik diğer harflere gidemedik oradan döndük. Daha sonra göndereceksiniz herhalde ekip. Nasıl gördünüz? Ne düşünüyorsunuz? İl Genel Meclisinde hangi görüşle geldiniz buraya onu öğrenebilir miyiz?” sorusuna şu yanıtı verdi.

 “Bizim özellikle bu dönem sürekli söylediğimiz bir şey var. İl Genel Meclisi olarak ilimizin turizm potansiyelini ön plana çıkartmak için elimizden gelen mücadeleyi gösteriyoruz. Hakikaten de ilimizde bakir kalmış göz önüne gelmemiş yıllardır bekleyen çok güzel yerlerimiz var. Biz bunları hem ilimiz turizmine hem de genel anlamda turizme kazandırmak istiyoruz. Bugünde buraya bu amaçla geldik hakikaten de güzel bir sahilimiz var bakir bir sahilimiz var şelalelerin bir kısmına gidebildik bir kısmına maalesef yürüyemedik hazırlıklı gelmemiştik çünkü. Oraya tekrar gelip bakacağız. İnşallah bu bölgede biz Çavuşağzı, Kireçlik, Alacaağzı ve Kandilli Bölgesinde bir entegrasyon yapabiliriz bunu başarabilirsek hakikaten bölgemize büyük bir hizmet etmiş oluruz diye düşünüyorum. “




“FARKLI BİR PROJE İLE TURİZME KAZANDIRILMALI”

“Bütün iş sizde” sözleriyle görevinin önemine vurgu yaptığımız  Dilek Klav’a da “Dilek Hanım siz ne diyorsunuz? Bütün iş sizdeymiş vallahi?” dedi. Dilek Klav bu sözlerimize “Bütün iş bende değil. Neticede biz Özel İdare olarak meclisimizin bir vermiş olduğu önerge ile buraya geldik. Başkanımın da bahsettiği gibi güzel bakir bir alan değerlendirilmesi turizme kazandırılması önemli. Farklı bir proje ile turizme kazandırılmalı dişe düşünüyorum. Birbirinin tekrarı olmamalı. Alan için gerekli çalışmaları yaparken biz de elimizden geleni yapacağız.” Dedi.




“İDARE PLANLAYACAK VE PROJELENDİRECEK”

Daha önce Kireçlik’e birlikte gittiğimiz ve bu alanın turizme kazandırılması için gereken girişimleri yapacağını açıklayan ve ardından verdiği sözün arkasında durarak konuyu  İl Genel Meclisinin gündemine önergesiyle taşıyan Ayhan Taşdelen “Evet Ayhan Bey, sizin görüşlerinizi alalım” sözlerimizi şöyle yanıtladı:

“Biz tabi Zonguldak’ın Ereğli İlçesi olarak Zonguldak’ın turizm ve tabiat güzelliklerine Ereğli’nin de hakikaten güzel bir yeri olduğunu düşünüyoruz o noktada meclisimizde bir çalışma yapılması için Kireçlik’i bir önerge olarak verdik ve meclisimize de bugün komisyon olarak geldi ciddi anlamda hakikaten yıllar önce kömürle başlayan bu güzellik işte kapanan ocaklardan tabiata dönüşmüş denizi kumsalı olan insanların sadece yazın kullanabildiği ama bölge insanının bildiği bir yeri Zonguldak ve Zonguldak dışında Türkiye’de tanıtabileceğimiz turizm çalışması yapılırsa bölgede biz de onunla ilgili hem maddi desteği Ereğli olarak bütçemize koyacağız akabinde idaremiz de bunu planlayacak projeleyecek ondan sonra da uygulama yapılınca buraya turizm özellikle iç turizm bölgenin tanıtılmasında Zonguldak’ın, Ereğli’mizin tanıtılmasında güzel bir pay olacağını düşünerek bu çalışmayı başlattık. İnşallah hayırlı uğurlu olur dişe düşünüyorum. “





İLK TOPLANTIDA GÖRÜŞÜLECEK

İl Genel Meclisinin bu girişimi üzerine komisyonların hazırlayacağı raporun 2 Nisan’da yapılacak toplantıda görüşüleceği ve gereken ödeneğin ayrılacağı belirtilirken “Vali beyden de ayrıca ödenek isteriz” denildi.


İlgili Haberler:


www.ereglionder.com.tr/kireclikte-farklilik-makale,5724.html

www.ereglionder.com.tr/yasam/o-selalelere-gittik-h66520.html

www.ereglionder.com.tr/yasam/bu-selaleyi-ilk-kez-goreceksiniz-h66351.html

www.ereglionder.com.tr/guncel/kireclik-yolu-gecit-vermiyor-h61480.html 

www.ereglionder.com.tr/guncel/kireclike-grayder-geldi-h66562.html

www.ereglionder.com.tr/genel/kireclike-tasdelen-sozu-h66198.html

www.ereglionder.com.tr/guncel/kireclik-turizm-bolgesi-oluyor-h70975.html