*Kdz. Ereğli Belediye başkanının uygulamalarından rahatsız olan belediye meclisinin CHP'li üyelerinden Abdülkadir Sözer'de partisinden istifa etti.


CHP'nin çınar isimlerinden biri olan Abdülkadir Sözer'in, noter aracılığı ile gönderdiği istifa dilekçesinde, 'Gördüğüm lüzum üzerine, Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğimden istifa ettiğimi, bundan böyle alınacak kararların beni bağlamayacağını, Cumhuriyet Halk Partisi ile hiçbir ilişkimin kalmadığını, üye kayıt defterinden kaydımın terkin edilmesini ihbaren bildiririm' sözleri yer aldı.

CHPden bir gün önce istifa eden meclis üyelerinden Halil Bozkuş ile Aydın Karadağ'dan sonra bu kez de kemik gibi CHP'li olarak bilinen Abdülkadir Sözer'in istifası şok etkisi yarattı. CHP'liler, bu istifaların belediye başkanının keyfi uygulamalarından kaynaklandığının bilincinde olduklarını ifade ederken, Genel Merkezin bu duruma derhal müdahale etmesinin zamanının ise çoktan gelip geçtiğine dikkat çekiyorlar.

İstifaların önümüzdeki günlerde de devam edeceği öğrenilirken, istifa eden meclis üyelerinin istifa gerekçelerini tüm ayrıntılarıyla açıklayacakları vurgulanıyor.

Bilindiği gibi Abdülkadir Sözer, Nisan Meclis toplantısında encümen üyeliğine seçilmiş ve bu görevini de sürdürüyor.